Telephelyi információk

A Kiskunfélegyházi Városi Kórház a Bács Kiskun Megyei Kórház telephelyeként működő tagintézmény.

Az önkormányzat tulajdonából 2012. decemberétől állami fenntartásba került kórház 2013. májusában integrálódott a Megyei Kórház szervezeti struktúrájába.

A struktúraváltó kórháznak minősített Kiskunfélegyházi Kórház egyes funkcióit átvette a Megyei Kórház, más funkciók, mint a rehabilitációs járó- és fekvőbeteg ellátás erősödött. Intézményünkben emelt szintű, gyógyfürdővel összekapcsolt mozgásszervi és kardiológiai rehabilitáció működik. A gyógyfürdő egységbe foglalja a fürdőgyógyászati kezelésekkel együtt működő elektroterápiás eljárásokat és gyógytorna foglalkozásokat.

A rehabilitációs osztályon 20 ágyon kardiológiai, 52 ágyon mozgásszervi betegek ellátása történik. Az intézet 127 ágyán krónikus belgyógyászati betegségben szenvedő betegek fekszenek. Hamarosan további 32 mozgásszervi betegségben szenvedő beteg számára helyet adó osztály nyitja meg kapuit a kórház épületében.

A járóbeteg ellátást lebonyolító szakrendelések széles köre várja a gyógyulni vágyókat, melyekről részletesen a SZAKRENDELÉSEK menüpont alatt tájékozódhat. A járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó diszpécser szolgálat működik az intézményben, ahol a szakrendelések többségéhez be kell jelentkezni.