Gazdasági igazgatás

Bemutatkozás:
A Kórház rendeltetésszerű működésének, az itt folyó gyógyító-megelőző munka zavartalan menetének elősegítését szolgáló ellátási feladatok között jelentős helyet foglal el az élelmezési ellátás, amelynek feladata az ápoltak és alkalmazottak változatos, minőségileg és mennyiségileg, a táplálkozástudomány követelményeinek megfelelő élelmezéséről való gondoskodás, az engedélyezett élelmezési norma ésszerű betartásával. Az Osztály 72 fővel látja el feladatát.

Elérhetőség:
A Nyíri úti telephelyen a gazdasági épület északi felén, a földszinten találhatók az előkészítők, az emeleten a konyha, az alkalmazotti ebédlő, illetve az adminisztráció.

Telefon:

  • 76/516-722 (ov.)

Fax: 76/516-722
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Munkatársak:
Reichart Ilona osztályvezető
Balog Ildikó osztályvezető helyettes

Szakmai feladatok:

  • Az élelmezéssel kapcsolatos feladatok ellátása során gondoskodni kell a kórházban ápolás alatt álló betegek (ellátottak), a kórházban munkaviszonyban álló dolgozók (alkalmazottak), tanulók, külső vendégek, nyugdíjasok étkeztetéséről.
  • Az ellátottak élelmezésénél feltétlenül figyelembe kell venni, hogy az élelmezés nagymértékben elősegíti a beteg gyógyulását, ezért állandóan figyelemmel kell kísérni az alkalmazott táplálkozástudomány eredményeit és azokat széles körben alkalmazni kell.
  • A Kórház éves költségvetésében az élelmezési feladatok ellátására biztosított személyi és dologi eszközök felhasználásánál törekedni kell az ésszerű takarékossági szempontok betartásával a gazdaságosságra, hatékonyságra, az eredményesség fokozására, ezen belül a színvonalas étkeztetésre.
  • Gondoskodni kell az Élelmezési Osztály megfelelő munkagépekkel történő ellátásáról, továbbá a legkorszerűbb technológiák alkalmazásáról.
  • Az élelmezési anyagok tárolásánál és felhasználásánál, az ételek készítésénél, szállításánál és tárolásánál maradéktalanul be kell tartani a személyi és tárgyi higiénés előírásokat.
  • Az ellátottak és alkalmazottak részére a főétkezéshez – reggeli, ebéd, vacsora – az ételeket olyan időpontban kell elkészíteni és szállítani, hogy azok felszolgálása, illetve a fogyasztók részére történő átadása a legmegfelelőbb időpontban zavartalanul megtörténhessen.
  • Az elkészített ételek szállítását úgy kell végezni, hogy azok biológiai és élvezeti értéke minél kisebb károsodást szenvedjen. Ezért a készételek a felhasználó helyre történő szállítását – az előírt kóstolás és ételminták eltevése után – azonnal meg kell kezdeni.