Fekvőbeteg osztályok

Részlegvezető főorvos: Dr. Szajki Károly

Vezető ápoló: Oroszné Papp Ildikó

Elérhetőség: 06/76/516-700/ 5254 mellék

Az interdisciplinális, az egyes operáló osztályok által közösen működtetett  de elkülönített egység speciális feladatok ellátására is kibővített működési rend alapján látja el  betegeit.

A műtétes osztályok további sebészi kezelést igénylő – elsősorban szeptikus szövődményekkel terhelt -  eseteinek elkülönítő ápolása, kezelése, szükség esetén további kivizsgálása és utókezelése, valamint krónikus ápolási feladatok tartoznak az Osztályunk elsődleges feladatai közé.

Kórházunk ellátási területének sürgősségi ügyeletében is részt vesz az Osztály, kórházszintű megállapodás értelmében.

A megye kórházainak komplikált és /vagy szövődményes eseteinek a progresszivitás elvei szerinti végleges ellátása is az Osztály feladatai közé tartozik. Rehabilitációs feladatként a műtét után rehabilitációra alkalmas betegek szakvizsgálatát, prothetizálási, mobilizálási lehetőségeinek előírását mozgásszervi rehabilitációs szakorvos végzi. A nosocomiális fertőzések és azok terjedésének megakadályozása kiemelt feladata az Osztálynak, ez következik felépítéséből, szervezéséből, az épületen belül való elhelyezéséből, kialakításából. Tekintettel az anaerob fertőzésekre, a problémás baktérium törzsekre (MRSA,ESBL, VRE, MACI, MPAE) : lehetőséget biztosítunk az elkülönített ápolásra, kezelésre. A krónikus finanszírozású fekvőbeteg osztály 10 db. 2 ágyas kórteremben 20 ággyal rendelkezik. Az egyes operáló osztályok részesedése az ágyszámból: Általános Sebészet 7, Traumatológiai és részlegei : 7, Orthopedia 2, Urológia 2,  2 ágyat urgens különleges esetek elkülönítésére tartunk fent. Az osztályvezető főorvos általános sebészeti és gasztroenterológiai szakvizsgával rendelkezik, a rehabilitációs tevékenységért reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs szakképesítéssel rendelkező szakorvos a felelős.

Az egyes operáló osztályok orvosai havonkénti forgó rendszerben látják el az osztályos orvosi teendőket. Az Osztályon az ügyeletei ellátást az egyes operáló osztályok (akik beteget helyeztek el és kezelnek az osztályon) ügyeletvezetői, vagy az általuk kijelölt orvosok biztosítják.

Az osztályon a folyamatos munkavégzést a 12 ápolónő 12 órás és 8 órás műszakokban látja el, az adminisztrációs és gazdasági nővéri feladatokat osztott munkakörben 1 fő látja el.

A Speciális Rehabilitációs Osztály feladatait az ISO9001/2008-as szabványnak megfelelően látja el.