Fekvőbeteg osztályok

A Bács-Kiskun Megyei Kórház A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Kalocsai Telephelye Szülészet és Nőgyógyászati Osztály 15 szülészeti, 5 nőgyógyászati,  valamint 4 egynapos sebészeti ággyal  működik.

Kórházunk közel 190 éves múltra tekint vissza, az önálló szülészeti és nőgyógyászati osztály pedig 55 éve létezik.

A 2004 – ben befejeződött 3,5 milliárd forintos kórház – rekonstrukció eredményeképpen  a Bács – Kiskun Megyei Kórház  Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Kalocsai Telephelye – ezen belül a szülészet és nőgyógyászat a régió egyik legkorszerűbb gyógyító intézménye.

A nyugodt, kellemes légkörű szülés feltételei a világszínvonalon felszerelt egyszemélyes szülőszobáinkban mindenki számára adottak. Közvetlen a szülőszobák mellet van a kizárólag császármetszések végzésére épített műtő. A szülésnél közreműködni kívánó apukák számára elkülönített öltöző áll rendelkezésre, mosdórésszel.

Az osztály 20 ággyal működik, ebből 7 ágy helyezkedik el a gyermekágyas részen, kettő 3 ágyas és egy 1 ágyas szobába áll rendelkezésre. A szülést követően az ún. „Roomingin– szobákban” az anya – baba együttlétet biztosítjuk. A szobák babfürdetővel, pelenkázóval, babaággyal, hűtőszekrénnyel, színes televízióval és saját fürdőszobával felszereltek.

3 havonta, nagy érdeklődés mellet az osztályon nyíltnapot tartunk, melyen bemutatjuk az osztályt, valamint lehetőség nyílik a terhességgel, szüléssel és a gyermekágyas időszakkal kapcsolatos kérdések megválaszolására.

Az osztály valamennyi dolgozója a nap 24 órájában, az év valamennyi napján mindent elkövet azért, hogy a profilunkba tarozó betegségeket megelőzzük, gyógyítsuk, és egészséges újszülötteket segítsünk a világra. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező szakorvosi gárda, a lelkiismeretes szülésznői és ápolónői csapat, valamint a korszerű technikai eszközök, műszerek minden tekintetben adottak az eredményes munkának.

Újszülött részlegünkön is jól felszerelt a babák korszerű ellátáshoz. Az újszülött részleg szintén az osztályon helyezkedik el, közvetlenül a gyermekágyas szobák mellett. A progresszív betegellátás tekintetében magas szintű szakmai kapcsolatot ápolunk a Kecskeméti Megyei Kórház szülészet – nőgyógyászati osztályával, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szülészet – Nőgyógyászat Klinikájával.

A Kismama magazin által kezdeményezett 2011–s országos szavazás alapján, mely a kismamák véleményét tükrözi, osztályunk az országban első helyezést ért el.

A nőgyógyászat terén a rosszindulatú betegségek kivételével mindent ellátunk. Műtéti tevékenységünk a teljes palettát tartalmazza, kivéve a kiterjesztett hasi műtéteket. Ezen tevékenységünk a központi műtőblokk 3.sz. aszeptatikus műtőjében történik, ahol minden technikai és személyzeti adottság rendelkezésre áll. A műtétes betegeknek korszerű postoperatív (műtét utáni) szoba áll rendelkezésre.

Osztályunkon egy napos sebészeti tevékenységet is folytatunk, melynek keretében mindazon műtéteket elvégezzük, melyeket a szakma e körben engedélyez. Az aneszteziológiai ellátást az önálló Aneszteziológiai és Intenzív Osztály folyamatosan biztosítja.

 

Fekvőbeteg osztály bemutatása

Osztály neve Szülészet és Nőgyógyászati Osztály
Osztályvezető főorvos Dr. Kazacsay László
Orvosok Dr. Kazacsay László osztályvezető főorvos

Dr. Réfy Miklós főorvos

Dr. Molnár Gábor

Dr. Malbaski Miklós főorvos

Dr. Jerémiás Attila főorvos

Dr. Elek Vidor főorvos

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna adjunctus

Dr. Raffai Sándor adjunctus

Dr. Lajkó Zsolt szakorvos

Vezető ápoló Bogárdiné Sáfrán Tímea
Osztály helye Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36.
Elérhetőségek 06-78/564-001/322
Előjegyzés / Várólista van

 

Járóbeteg szakellátás felsorolása és bemutatása

Szakrendelés megnevezése Szülészet és Nőgyógyászati Szakrendelés
Szakrendelés helye Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36.
Igénybevétel módja Nem beutaló köteles
Rendelési idők Hétfő: 08:00-13:00- ig

Kedd: 08:00 – 14:00 –ig

Szerda: 11:00-17:00 – ig

Csütörtök: 08:00-14:00 – ig

Péntek: 09:00-14:00 -ig

Rendelés elérhetősége 06-78/564-001/154
Előjegyzés elérhetősége 06-78/546-001/154
Szakrendelésen dolgozó orvosok Dr. Molnár Gábor

Dr. Réfy Miklós

Dr. Malbaski Miklós

Dr. Jerémiás Attila

Dr. Elek Vidor

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna