Fekvőbeteg osztályok

2012. május hónapban fejeződött be a Szent Kereszt Kórház Sürgősségi Fogadóhelyének fejlesztése, amely május 1-jétől osztályszervezetben működik. A Sürgősségi Osztály a Kórház „B” épületének földszintjén (a portához legközelebbi épület) található, 24 órás szolgálatban, folyamatosan működik.

A Sürgősségi Osztály vezetője Dr. Pap Gizella
A Sürgősségi Osztály közvetlen elérhetősége: 06-78/ 564-460
Sebészeti rendelő: 06-78/564-353
Belgyógyászati rendelő: 06-78/564-348

A KalocsaKom előfizetői ingyenesen hívhatják a 600-200, 600-300 központi számot és a megfelelő melléket (460, 353, 348) kell tárcsázni.

A korábbi sürgősségi fogadóhely 2012. május hónapban új helyszínre került, további vizsgálóval és fektető helyiségekkel bővült, és osztály szintű besorolást kapott.

Az Osztályon lehetőség nyílik járó és fekvőbeteg pácienseink gyors kivizsgálására, első ellátására, szükség esetén átmeneti megfigyelésére a nehezen differenciálható kórképekben.

A betegek további gyógyítása a megfelelő kórházi osztályon történik. A kórházi beavatkozást nem igénylő betegek ellátásuk, szükséges megfigyelésük után innen otthonukba is távozhatnak.  A 2012-ben, az intézmény saját forrásából végrehajtott fejlesztés következtében a modernizált eszközpark az ellátás biztonságát magasabb szintre emelte.

Az Osztály indítása az aktív gyógyító ágyak számának várható csökkentése miatt is szükségessé vált.  A bővítés eredményeként realizálódott, hogy a betegek továbbra is megkapják a szükséges kivizsgálást és ellátást kórházi bennfekvés nélkül, amennyiben betegségük természete ezt megengedi.

Az intézmény az Osztály kialakításával az ún. egykapus sürgősségi ellátó rendszerhez került közelebb.

Immár a korábban a fekvőbeteg osztályokra érkező betegek is itt kerülnek befogadásra.

Kivételt képeznek a szülészeti-nőgyógyászati esetek, melyek fogadása és ellátása változatlanul a Szülészeti-nőgyógyászati osztályon történik.

A betegek számára is fontos tudnivaló, hogy a háziorvos által sürgősséggel beutalt belgyógyászati, sebészeti és baleseti járóbetegek is itt kerülnek felvételre, illetve ellátásra.

Kérjük a beutaló orvosokat, hogy a beutalón feltétlenül tüntessék fel a sürgősségi ellátás szükségességét. A nem sürgősségi esetek továbbra is a szokásos rend szerint kerülnek ellátásra a változatlanul működő belgyógyászati, sebészeti és traumatológiai szakrendelőkben.

Az Osztály nem veszi át az alapellátás és a központi háziorvosi ügyelet szerepét, ezek munkája továbbra is elengedhetetlen az egyszerűbb kórképek gyors ellátásában.

 

Fekvőbeteg osztály bemutatása

Osztály neve Sürgősségi Osztály
Osztályvezető főorvos Dr. Pap Gizella
Orvosok

Dr. Sipkai Ibolya

Dr. Tidir Antal

Dr. Papp Gizella

Dr. Zólyomi Szilárd

Dr. Feke Gyula

Vezető ápoló Csatai Andrea
Osztály helye B épület, alagsor
Elérhetőségek 78/564-460
Előjegyzés / Várólista nincs

 

Járóbeteg szakellátás felsorolása és bemutatása

Szakrendelés megnevezése Sebészeti ambulancia (szakrendelés I.)
Szakrendelés helye Sürgősségi Osztály
Igénybevétel módja Sürgős
Rendelési idők 24 óra
Rendelés elérhetősége 78/564-353
Előjegyzés elérhetősége Nincs
Szakrendelésen dolgozó orvosok Dr. Shawfar Adel

Dr. Mokarrami Ali

Dr. Andriska Géza

Dr. Albert Sándor