Fekvőbeteg osztályok

Osztályunk a közel 200 éves kalocsai Szent Kereszt Kórház ’A’ épületének I. emeletén működik, 15 ágyon.

A 2004-es rekonstrukció folyamán a korszerű betegellátást biztosító, jól felszerelt 1-2-3 ágyas, fürdőszobával rendelkező kórtermek kerültek kialakításra.

Szakmai profilunk a Gyermekgyógyászaton belül elsősorban a belgyógyászati megbetegedések megelőzése és gyógyítása, de a kisebb sebészeti beavatkozásokat követő ápolási teendőket is ellátjuk.

Ambulanciánkon Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakrendelés is folyik, ahol a térség beteg gyermekeit fogadjuk és ellátjuk, mely beutaló köteles szakrendelés.

Osztályunk az ügyeleti időszakban – hétköznap 16h-08h, 16 órában; hétvégén és ünnepnap 08h-08h, 24 órában – biztosítja a folyamatos betegellátást a gyermek háziorvos kollégák közreműködésével.

A jól felszerelt 7 ággyal működő Újszülött részlegen – mely fizikailag és szervezetileg a Szülészethez, szakmailag a Gyermekgyógyászathoz tartozik – szakképzett ápolócsapat gondoskodik a babák biztonságos és korszerű ellátásáról.

Betegeink életkora 0-18 éves korig terjed. Igény szerint lehetőség van kórházi benntartózkodásra kísérőként a szülők számára is.

Kis betegeink bennfekvését igyekszünk minél barátságosabbá és kényelmesebbé tenni. Ebben segítségünkre vannak a kórtermekben felszerelt TV készülékek, a játszószobában a különböző játékok, valamint a K&H Gyógyvarázs program által biztosított számítógépen az interneten is nézhetnek meséket a gyerekek.

Szakorvosaink és jól képzett nővéreink a legjobb szakmai tudásuk szerint végzett lelkiismeretes gyógyító – ápoló tevékenységük mellett, játékkal vagy ”csak” egy kedves mosollyal, simogatással is igyekeznek kis betegeink minél előbbi gyógyulását elősegíteni.

Szakorvosok:

Dr. Korsós Judit csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos – osztályvezető

Dr. Sztanyik Ferenc csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos

Ügyeleti ellátásban résztvevő házi gyermekorvos kollégák:

  • Dr. Horváth Györgyi
  • Dr. Lei Gábor
  • Dr. Szeitz Klára
  • Dr. Török Ildikó
  • Dr. Sztanyik Ferenc
  • Dr. Wéber Éva
  • Dr. Lakner Dezső

Vezető szakápoló:

  • Szűcs Gabriella, főnővér

Elérhetőség: Csecsemő és gyermekosztály, Tel.:06-78/564-459

 

Szakápolói személyzet:

1 fő Diplomás ápoló

6 fő Felsőfokú gyermek szakápoló

4 fő Gyermek szakápoló

Újszülött részleg: 6 fő Felsőfokú gyermek szakápoló

 

Elérhetőségünk: 06 – 78/564 – 459

 

Fekvőbeteg osztály bemutatása

Osztály neve Csecsemő ésGyermekosztály
Osztályvezető főorvos Dr. Korsós Judit
Orvosok Dr. Sztanyik Ferenc

Vezető ápoló Szűcs Gabriella
Osztály helye A épület, földszint
Elérhetőségek Tel.: 06-78/564-459E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Előjegyzés / Várólista Nincs előjegyzés, ill. várólista