Fekvőbeteg osztályok

Klinikai Transzfúziológia az Intézmény azon diagnosztikai egysége, melyben vércsoportszerológiai vizsgálatok készülnek fekvő- és járóbetegek részére, továbbá a terhesszerológia regisztrált követését végzi.

Egységünkben működik, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) együttműködésével, a transzfúziós részleg, mely a helyi vérkészítmény szükségletek ellátását és az ehhez kapcsolódó vérgazdálkodást biztosítja.

Fő feladataink a vércsoportszerológiai vizsgálatok elkészítése, vércsoport és Rh meghatározás járó-, fekvőbetegeknek, terheseknek, valamint ellenanyagszűrés, speciális szerológiai vizsgálatok. A szülés során szakszerű javaslattétellel szolgálunk anti-D prevencióra. Kórházunk fekvő osztályainak betegei részére, kérés esetén vérválasztást és annak eredménye alapján vérkészítményeket adunk ki.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) helyi vérkészítmény depójának üzemeltetése teszi lehetővé a gyors, sok esetben életmentő vérkészítmények hozzáférését orvosaink és ezáltal az betegeink számára.

Dolgózóink:

Orvosunk: Dr. Mavrodin Julianna Renáta mb.vezető főorvos

Vezető asszisztens: Szabó Istvánné

Vezető asszisztens helyettes: Péteri Ildikó

Asszisztenseink: Kovács Józsefné

Mészárosné Szegedi Henriett

Pálfi Ferencné

Elérhetőségünk:„B” épület alagsor

Tel.: 78/564-160

Fax.: 78/564-139