Hírek

6,6 millió forint értékben érkezett adomány a Bács-Kiskun Megyei Kórház Idegsebészeti Osztálya számára egy régi betegük anyósának közreműködésével. A soltvadkerti Paprika Károlyné Marika német barátja az egyik helyi klinika igazgatója, Walter Hees. Ő küldte el a kitűnő állapotban lévő eszközöket és bútorokat a kecskeméti kórház számára.

Az asszony sajtótájékoztatón mesélte el az adományozás történetét, amely egy sajnálatos tragédiával indult. Marika lányának férje ugyanis balesetet szenvedett, és a kecskeméti kórház idegsebészeti osztályára került. Itt ismerték meg dr. Kiss Ákos Csaba részlegvezető főorvost. A hölgy egy régi német barátjához Walter Hesshez fordult, aki történetesen egy modern német klinika igazgatója. Éppen jó időben tudakolta tőle, tudnák-e adománnyal segíteni a kecskeméti kollégákat. A klinikán ugyanis akkor selejteztek le bútorokat és különböző eszközöket, amelyeket Walter Hess készségesen felajánlott a megyei kórháznak.
A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy mire a szállítmány ideért Marika veje, Nemes Gyula, aki az egyik ötletadó volt és korábbi adományozó is, sajnos elhunyt egy súlyos vírusfertőzésben.

Két kamionnal érkezett a szállítmány. A hölgy segített a szervezésben és a fuvarozásban, így kaphatta meg a kórház a mintegy 6,6 millió forintot érő, használt, de kitűnő állapotú eszközöket, bútorokat.

Az adomány része 26 kórtermi ágy, 15 elektromos ágy, 10 mechanikus-állítható magasságú ágy, 7 éjjeliszekrény, 3 infúziós állvány, 3 gyermekágy, 2 lélegeztető készülék és egy transzport inkubátor.

Természetesen nem mind az idegsebészeti osztályra kerül. Kap belőle a kalocsai kórház, illetve a kecskeméti intézmény más osztályai is.

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató a sajtótájékoztatón megköszönte az adományt. Elmondta, hogy bízik abban, hogy a német kórházzal hosszú távú kapcsolat jön létre. Emléklapot adott át Paprika Károlynénak, és küldött egyet Walter Heesnek is. Dr. Kiss Ákos Csaba egy betegük által készített kerámiával köszönte meg az értékes adományt.

Forrás: www.hiros.hu