Hírek

INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATOK SZÍVÜNK NAPJÁN!

 

SZÍVÜNK NAPJA - a Szív Világnapja - 2021. 09.26. vasárnap

 

2021. szeptember 26-án, vasárnap, 10.00-12.00 óráig szeretettel várunk minden érdeklődőt a hagyományos Szívünk Napja rendezvényünkön, idén új helyszínen, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház udvarán.

 

Helye: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.)

 

HOTEL ÉPÜLET ÉS ÚJ ÉPÜLET KÖZÖTTI FEDETT TÉREN

Bejárat a Nyíri úti főbejárat felől

A program 2021. szeptember 26-án, vasárnap 10.00 órától 12.00 óráig tart Kecskeméten

 

PROGRAM

10.00 óra   Megnyitó - Dr. Nagy András PhD osztályvezető főorvos

   I.sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály

11.00 óra   Közös torna - gyógytornász munkatársunk vezetésével

Az esemény ideje alatt

  • ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterin-, testzsír- mérés
  • életmód- és diétás tanácsadás

 

 

Szeretettel várja Önöket a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és az Alapítvány a Szívbetegekért a Szívinfarktus megelőzésére!

 

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően.