Hírek

A harmadik körös oltási program 2021. augusztus 1-én, vasárnap indul.

Ezen a napon a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) oltópontjai várják Önöket, 2021.augusztus 2-től (hétfőtől) pedig a Bőrgondozó Intézet (6000 Kecskemét, Csabai Géza körút 21.) oltópontjai tartanak nyitva. Ezt követően, terveink szerint, heti váltásban fogadják az oltásra érkezőket.

Oltópontok nyitva tartása: Hétfő-Kedd-Péntek-Szombat-Vasárnap 7.00-15.00 óra

                                                     Szerda-Csütörtök 11.00-19.00 óra

Az oltás felvételéhez továbbra is előzetes időpontfoglalás szükséges. Főoldal - Lakossági Portál (gov.hu)

Elsődlegesen harmadik oltást azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, az alapimmunizációhoz szükséges dózisokat megkapták, és az utolsó oltástól számítva legalább 4 hónap eltelt.

Különösen javasolt felvenni a harmadik oltást időseknek, túlsúlyosoknak, krónikus és autoimmun, illetve legyengült immunrendszerű betegeknek.

A harmadik körös oltások felvételére lehetőség van a megyei központi oltóhelyeken (kórház), illetve a háziorvosoknál is.

A harmadik oltás típusáról az oltó orvos dönt, azonban az ajánlás szerint az, aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül, és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.