Hírek

A járványügyi helyzet fokozódása miatt az alábbiakban kérjük együttműködésüket:

 

  1. 1. 09.09-től az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el. A gyermekek mellett egy hozzátartozó továbbra is tartózkodhat, ezen túlmenően rendkívüli látogatást az osztályvezető vagy helyettese engedélyezhet.
  2. A szakambulanciák előjegyzett betegeit zavartalanul ellátjuk. Amennyiben az előjegyzett időpontra érkező beteg (és vele egy háztartásban élő felnőtt) az elmúlt 14 napban hurutos volt, hőemelkedése vagy láza jelentkezett, kérjük mondják le az időpontot és maradjanak otthon!
  3. A gyermekvérvétel továbbra is a Kecskemét, Nyíri út 38. „A” épület földszintjén van, a terhesgondozó vérvételi pontja is ide költözött át. A vérvételre háziorvosi beutaló kell. Eredményeket a háziorvos EESZT rendszeren keresztül megnézheti.
  4. Akut ellátás: Elsőként továbbra is a háziorvosát kell értesítenie telefonon. Nappali műszakban (8-16 óra között) a gyermek állapotának felmérése a háziorvos eljárásrendje szerint működik.
  5. Ügyeleti időben a Gyermekügyeletet kell hívni telefonos egyeztetésre (76/516-904 vagy 06/30-695-4274). Ellátás a Kecskemét, Nyíri út 38. „A” épület földszint gyermekambulancia helye (Gyermekkardiológiai rendelő, 325-ös ajtó).
  6. Amennyiben háziorvosa/ ügyelet orvosa kórházi felvételt tart indokoltnak, akkor mindenképpen háziorvosi telefonos egyeztetést (76/516949) követően tudjuk fogadni a beteget.
  7. A kórházba való beléptetéskor a főbejáratnál triázsolás (betegosztályozás és irányítás) történik:

- Koronavírus gyanús beteg felvétele 24 órában az „A” épület 2.em hosszú folyosó kezelője (2232-es szoba), illetve ellátása a 2 em. COVID Részlegen történik (Fül-orr-gégészeti osztály helye). Az igazolt koronavírus fertőzött, kórházi ellátást igénylő gyermekeket a regionális ellátóközpontba (SZTE Gyermekklinika, Szeged) küldjük.

- Koronavírus NEM gyanús betegek 8-16 óra között a földszintre, a Gyermekambulanciára jöjjenek! Az ellátás, illetve továbbirányítás itt történik meg. A betegek felvétele vagy itt történik meg, vagy az osztályon, ahova az ambulancia várójából a gyermekosztály munkatársai kísérik fel a gyermeket és hozzátartozóit. Ügyeleti időben a betegfelvétel is a Gyermekosztályon történik. Kérjük, hogy érkezéskor csengetéssel azonnal jelezzenek!

Megértésüket köszönjük!