Hírek

Az Egészségkert csapata folytatta a szakmai felkészülést a kecskeméti kórház terápiás kertjének kialakításához. Ezúttal Hodován Zsuzsanna formatervező, design thinking facilitátor tartott workshopot számukra. A program Zsuzsi felajánlása volt a csapat számára, hogy ezzel járuljon hozzá a program megvalósításához.

A több, mint négyórás közös gondolkodáson, játékos workshopon a csapattagokon kívül részt vettek a tervezők, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának munkatársai, akik szintén önzetlenül vállalták - szabadidejükben, kihasználva az egyetemi nyári szünetet - a professzionális tervezést. Jelen volt a kivitelező és a kórház műszaki osztályvezető-helyettese is.

Volt egyéni és csapatmunka, kreatív ötletelés, kártyahúzás, képregény rajzolás. A végén sikerült egyéni elképzeléseiket konkrét, közös ötletekbe váltani, és a nap végére Zsuzsinak köszönhetően megszületett a mindenki számára elfogadható egészségkert vázrajza.

A design thinking összehangolja a megrendelő, tervező és kivitelező elképzeléseit. Segít megfogalmazni a problémákat, célokat, és összefésüli az álmokat, hogy egy mindenki számára elégedettséget jelentő valósággá váljon.