Hírek

Gasztroenterológiai típusú járóbeteg-rendelések:

 1. Endoszkópos vizsgálatok:

Ha a háziorvosnál gyomor- és/vagy vastagbéltükrözés igénye merül fel, akkor úgynevezett „elbírálás”-ra kell időpontot kérni. Az „elbírálás” során még nem maga az endoszkópia történik meg, hanem a szükséges előkészületek, a bódítás, a vizsgálat előtt indokolt gyógyszeres módosítások megbeszélése, illetve ekkor kap a beteg előjegyzést a vizsgálatra.

 

 1. Hepatológiai szakrendelés:

Ha a háziorvosban májbetegség gyanúja merül fel, akkor erre a szakrendelésre kell időpontot igényelni

 

 1. Gasztroenterológiai szakrendelés:

Általános gasztroenterológiai megítélést igénylő panaszok, tünetek esetén kérhető szakrendelés

 

Fontos információk a szakrendelésekkel kapcsolatban:

 • Járóbeteg szakrendeléseink nem sürgősségi betegek ellátására vannak berendezkedve. A sürgősségi ellátást igénylő betegeket a Sürgősségi Betegellátó Osztály látja el elsődlegesen. (pl. vérhányás, heveny epeúti gyulladás, heveny hasnyálmirigygyulladás). „Sürgős” jelzéssel ellátott beutalóval a szakrendeléseinkre irányított betegek esetén is van előjegyzési/várakozási idő (nem azonnal történik meg a szakvélemény adása).

 

 • „Táppénzes beteg” jelzéssel csak gasztroenterológiai probléma miatt táppénzre vett beteget fogadhatunk.

 

 • Betegtársainak és a kapacitás legjobb kihasználása érdekében, ha az előzetesen előjegyzett vizsgálatára nem tud eljönni, kérjük, hogy időpontját a lehető leghamarabb mondja le. Csak ebben az esetben tudjuk az így felszabaduló időpontot másnak kiadni.

 

 • Előjegyzés:

Munkanapokon 10:00-14:00 óra között

06/76/516-960-as telefonszámon,

vagy a 06/76/516-700-as központi számon keresztül a 6960-as melléken.

Az előjegyzést végző kolléganő szaktanácsot nem tud Önöknek adni, köszönjük megértésüket!

 

 • Az előjegyzéshez szükséges adatok:
 1. beteg neve,
 2. TAJ száma,
 3. elérhetőségi telefonszáma

 

 • A vastagbélrák-szűréses országos programban részt vevő „nem negatív” székleteredményű betegek részére vastagbéltükrözésre előjegyzés továbbra is a +36-30-873-5849 telefonszámon kérhető. Csak az EFOP 1.8.1 programban részt vevő és az OSzRComm-ban rögzített betegeket tudjuk itt előjegyezni munkanapokon 11:00-13:00 között. A programon kívüli széklet vér pozitív betegek részére itt sajnos nem biztosíthatunk időpontot. A programban való részvételt, illetve a beteg OSzR rendszerben való rögzítettségét az előjegyzésnél a TAJ szám alapján ellenőrzik.

 

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

 1. június 23.

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház