Hírek

Szurkoljunk együtt a legkisebb hősöknek és csodás szüleiknek!

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Dr. Kelemen Edit főorvosnő által vezetett Koraszülött Részlege kiemelten fontos tartja a kengurumódszert. 2019-ben már negyedik alkalommal nyerte meg összesített kategóriában a Melletted a helyem Egyesület által meghirdetett kenguruzási versenyt!

Hajrá PICik!

 

A képen a gyönyörű Kincső baba és szülei, Böde-Harkai Csilla és Böde István Gábor láthatóak 2018-ban.(a kép felhasználása engedélyköteles!)

 

A kengurumódszer, melynek lényege a bőr- bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A számukra rendkívül fontos nyugodt és biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos károsodások megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének. Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után. A WHO több évtizede kutatja a kenguruzás - tehát a bőr-bőr kontaktus - hatékonyságát, melynek eredményeképp mára a módszert az egyik leghatékonyabbnak tartják a koraszülött fejlesztésében.