Hírek

Tisztelt Betegeink!

Az új típusú védekezés fontos eleme a mindennapi élet, és ennek részeként az egészségügyi ellátás újraindítása. Ennek keretében újraindultak az I.Belgyógyászat – Kardiológia Osztály kardiológiai szakrendelései is a Rendelőintézetben.

Kardiológiai járóbeteg ellátás

A rendelőintézeti szakrendeléseken korlátozott számban megkezdtük előjegyzéssel már rendelkező betegeink fogadását a korábban megszokott beosztási rend szerint. Május 11-tól háziorvosi beutaló birtokában megkezdjük az új előjegyzések kiadását is, melynek során rögzítjük a betegek telefonszámát is és a beutaló adatait. Előjegyzést a 06 30 354 1061 telefonszámon reggel fél 8 és 9 óra között lehet igényelni. Az előjegyzés felvételekor rögzíteni fogjuk a háziorvosi beutaló adatait - kérjük, ezt készítse elő - és elérhetőségi telefonszámát.

Valamennyi előjegyzett beteg esetében először telefonon történő szakorvosi telemedicina ellátás történik, legkésőbb az előjegyzett vizit időpontjában, az Ön által megadott telefonszámon. Személyes behívásra csak indokolt esetben, a telemedicina konzultáció alapján kerülhet sor. A telemedicina konzultáció eredményes lebonyolítása érdekében kérjük, hogy készítse ki utolsó ambuláns lapját vagy zárójelentését és valamennyi Ön által szedett gyógyszerét, adagolással együtt. Kérjük, hogy telemedicina konzultáció nélkül ne induljon el személyes megjelenésre a szakrendelésre. Személyes vizsgálat során maszk viselése szükséges.

 

Echokardiográfia

A járóbetegek echokardiográfiás vizsgálata a korábbi rendtől eltérően a Rendelőintézet I. emelet 120. sz. rendelőjében történik. Asszisztenseink az előjegyzéssel már rendelkező betegeinkkel a megadott telefonszámukon a vizsgálatot megelőzően az időpontot egyeztetik. Kérjük, hogy a megadott időpontra pontosan jelenjenek meg. A vizsgálat során maszk viselése szükséges.

Terheléses EKG, Izotópos terheléses EKG (MIBI), Holter

A szakorvosi beutalóval igénybe vehető vizsgálatok korlátozott számban elindultak a megszokott helyen (Diagnosztikai tömb II. emelet 243-245). A vizsgálat során maszk viselése szükséges.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmaradt diagnosztikai vizsgálatok (echokardiográfia, terheléses EKG) újrabesorolását június 30-ig lehet igényelni. Ezt követően a növekvő betegszám miatt már csak új előjegyzéssel rendelkező betegeket tudunk fogadni. Asszisztenseink munkanapokon 8 és 9 óra között várják ezzel kapcsolatos hívásaikat a 06 76 516 700 központi kórházi szám 5307 mellékén.

Mindegyik szakvizsgálat előtt az intézménybe lépéskor továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik lázméréssel, kérdőíves dokumentációval. Kérjük az érkezés időpontját ennek figyelembe vételével tervezze meg.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!