Hírek

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban a veszélyhelyzet miatt 2020. március 16-tól szünetelnek a tervezett, nem sürgős műtétek és halasztható járóbeteg szakrendelések.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr tájékoztatása alapján 2020.05.04-től ismételten lehetőség nyílik - többek között - a járóbeteg szakellátások és egynapos ellátások egy részének újraindítására, szigorú szabályok és alapelvek mellett, fokozatosan, a lehetőségeknek megfelelően.

A járóbeteg szakellátás a sürgős esetek ellátására eddig is biztosított volt, de a lehetőségeknek megfelelően 2020.05.11-től a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is elindulnak újra - csökkentett üzemmódban - egyes szakrendelések.

A vizsgálatokra KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN lehet megjelenni!

A korábbi előjegyzéseket - veszélyhelyzet előtt kiadott időpontokat - is szükséges újraegyeztetni!

Ahol lehetőség van rá, ott továbbra is távkonzultáció, telefonos vizit lesz. Konzultáció során az orvos felírhat e-receptet, és be is hívhatja a beteget időpontra, személyes találkozásra. Az adatok az EESZT rendszerben ambuláns lap formájában rögzítésre kerülnek.

Beutaló köteles szakrendelések esetében javasolt, hogy a háziorvos közvetlenül vegye fel telefonon a kapcsolatot az adott szakrendeléssel.

A szakrendeléseken maximum 4 beteget vizsgálhatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben érkezzenek a vizsgálatra, a várókban töltött idő és az ott várakozók számának minimalizálása érdekében.

Amennyiben a beteg nem jelenik meg időben, a szigorú betegfogadási rend miatt a vizsgálatot nem végezzük el, a páciensnek új időpontot kell kérnie.

Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérjük, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen.

A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük feltétlenül tartsa be!

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval.

Amennyiben a belépéskor felmerül a koronavírus gyanú, és vizsgálata halasztható, a betegek otthonába irányítjuk, ha ellátása sürgős, a COVID-gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik meg a vizsgálata.

A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos elektív beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor.

Ha beavatkozásához szükséges a teszt elvégzése, arról és annak helyéről, módjáról munkatársaink az időpontegyeztetés során tájékoztatják Önöket.

Arról, hogy egyéb szükséges mintavétel mikor és hogyan történik, a minisztérium külön tájékoztatást ad majd ki a kórházak részére.

Az egynapos ellátásokat és az akut esemény utáni rehabilitációs tevékenységek egy részét szintén fokozatosan, a lehetőségeknek megfelelőn újraindítjuk.

A szigorú előírások betartásának érdekében a Kecskemét, Csabay Géza körúti Rendelőintézetben a lakossági vérvétel még nem indul, kérjük vegyék igénybe a város egyéb vérvételi pontjait. Laboreredményekről, egyéb leletekről kérjük tájékozódjon háziorvosánál, szakorvosánál vagy az EESZT rendszeren keresztül!

A kecskeméti Onkoradiológiai Központba érkezett betegeket továbbra is a Nyíri úti főbejáraton keresztül tudjuk beengedni.

A Bőrgondozó Intézetbe időpontra érkezők az épület bejáratánál szintén előszűrést követően, maszkban léphetnek be, tartózkodásuk alatt egymás védelmének érdekében a 1,5 méteres távolságot tartva.

 

Köszönjük megértésüket, türelmüket és együttműködésüket!

 

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

2020.05.06.