Hírek

2020. április 27-én, hétfőtől a szakorvos a szakrendelő eredeti helyén fogadja a sürgős kardiológiai, diabetológiai és bőrgyógyászati szakellátásra szoruló betegeket. Háziorvosi beutalóra és előzetes időpont egyeztetésre szükség van.

A kalocsai Szent Kereszt Kórházban a koronavírus-járvány terjedése és megelőzése érdekében működésükben határozatlan időre felfüggesztett szakrendelések közül egyes szakrendelések megkezdik működésüket. Amennyiben a beteg személyes megjelenésére van szükség, április 27-én, hétfőtől a szakorvos a szakrendelő eredeti helyén fogadja a sürgős kardiológiai, diabetológiai és bőrgyógyászati szakellátásra szoruló betegeket. A háziorvostól kapott beutalóra és előzetes időpont egyeztetésre szükség van.

 

Az érintett betegek a szakorvosok elérhetőségéről a háziorvosoktól, vagy a Bács-Kiskun Megyei Kórház (Kalocsai Szent Kereszt Kórház) honlapján közzétett tájékoztatóból ismerhetik meg az orvos telefonszámát, skype - fiókját, e-mail címét. A szakorvos igény esetén az e-mailekben feltett szakmai kérdésekre is válaszol, munkanapokon 10 – 12 óráig.

 

Az alábbiakban a megnyitott kardiológiai, diabetológiai, bőrgyógyászati szakrendelések elérhetőségét ismertetjük:

 

 1. KARIOLÓGIA - Dr. Feke Gyula főorvos :

 

 1. Telefon-konzultációs elérhetőséget biztosít (20/375-4865) munkanapokon 10 – 12 óráig
 2. Skype-fiókot hozott létre ugyanerre a célra („KALOCSAOKD” néven)
 3. e-mail fiókot hozott létre ugyanerre a célra (Kardiológia:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

            Diabetológia: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. néven)

 1. Igény esetén e-mailekben feltett szakmai kérdésekre is válaszol munkanapokon 10 – 12 óráig
 2. e-receptet is ír fel indokolt esetben
 3. A kalocsai Kardiológiai Szakrendelésen készült Holter-ekg leletek távleletezése
 4. EKG-távleletezés.

 

Abban az esetben, ha a betegnek személyesen kell megjelennie a kardiológiai szakrendelésen (pl.: Holter-EKG, ABPM felhelyezése, stb.), előzetesen telefonálni kell hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 9 – 12 óráig a 78/564-402-es telefonszámra, ahol pontos időpontot fognak kapni a megjelenést illetően. Kérjük tartani a megadott időpontot!

 1. EHOKARDIOGRÁFIA Dr. Zolyomi Szilárd főorvos:

Sürgős esetben, ill. onkológiai kezelés folytatásának eldöntéséhez szükséges ECHO:

 

Csütörtökönként 10 – 12 óráig a kardiológiai szakrendelés ultrahangos rendelőjében.

 

Előjegyzés kérhető hétfő, kedd, szerda és pénteki munkanapokon 9 – 12 óráig a 78/564-402-es telefonszámon, ahol pontos időpontot fognak kapni a megjelenést illetően. Kérjük tartani a megadott időpontot!

 

 1. DIABETOLÓGIAI - Dr. Pap Gizella főorvos:

 

Sürgős és indokolt esetben csütörtökönként 10 – 12 óráig személyes vagy telefonos konzultációra is van lehetőség a diabetológiai szakrendelőben. Telefonszám: 78/564-274.

 

Előjegyzés kérhető hétfőtől – csütörtökig, 8 -12 óráig, a 78/564-165-ös telefonszámon.

 1. BŐRGYÓGYÁSZAT - Dr. Szabó Etelka:

 

Sürgős és indokolt esetben hétfői és csütörtöki napokon 8 – 12 óráig személyes vagy telefonos konzultációra is van lehetőség a bőrgyógyászati szakrendelésen. 

Előjegyzés kérhető hétfőtől – csütörtökig, 8 -12 óráig, a 78/564-165-ös telefonszámon.

A Szent Kereszt Kórház arra kéri a háziorvosokat és a betegeket, hogy COVID-gyanús betegeket ne küldjenek, illetve azok ne jelenjenek meg a szakrendeléseken!

Fontos tudnivaló, hogy a járvány időszakában  a kalocsai Szent Kereszt Kórház  szolgáltatásainak személyes igénybevétele előtt a beteg a főbejáratnál nyilatkozat kitöltésére köteles, amelynek aláírása mellett kézfertőtlenítés is szükséges.