Hírek

Egészségügyi ellátás csak életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében

– Az előjegyzett betegek értesítést kapnak

Telefonon, sms, e-mail formájában, illetve a mai napon feladott levélben, a megadott lakcímre küldik az értesítést.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a koronavírus pandémia miatt ma soron kívül, valamennyi egészségügyi intézményre, így a Kalocsai Szent Kereszt Kórházra vonatkozóan is elrendelte: a 2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) van szükség.

Az intézmények, így a kalocsai is minden előjegyzett beteg számára személyre szabott tájékoztatást ad, illetve küld a megadott elérhetőségeken: telefonon, sms, e-mail formájában, illetve a mai napon feladott levélben, a megadott lakcímre.

A kórház amellett, hogy a médián keresztül is tájékoztatja a lakosságot, az intézmény főbejáratánál, illetve a sorompós bejáratnál közleményben hívja fel a betegek és hozzátartozóik figyelmét, hogy ellátás csak életveszély, vagy tartós egészségromlás elkerülése érdekében lehetséges.

A kórházba történő bejutást továbbra is a portaszolgálat és a biztonsági személyzet végzi, illetve ellenőrzi. A kórház vezetése kéri az érintetteket, hogy a fenti rendelkezést maradéktalanul tartsák be, működjenek együtt a beléptetést végző, ellenőrző munkatársakkal.

A Szent Kereszt Kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben, csomagbeadásra az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a biztonsági rendelkezések betartása mellett, a főbejárati portánál van lehetőség – áll a Szent Kereszt Kórház közleményében.