Hírek

Többszázezer forint értékű adomány a Szent Kereszt Kórház és a Mentőállomás dolgozónak – Hartáról indult, két nap alatt megmozdult a környék lakossága

 

Mosógép, szárítógép, 150 darab szájmaszk, mosó - és fertőtlenítőszerek, törlőkendő, három hentestől származó, tízkilókban mérhető vastag -és vékonykolbász, a legkülönbözőbb füstöltáruk, 30 kilogramm méz, tea, kávé, cukor és még számos tartós élelmiszer, a mindennapokban jól hasznosítható termék gyűlt össze mindössze két nap alatt, miután Fazekasné Gottschall Ildikó, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya egykori dolgozója, a hartai háziorvos asszisztense a közösségi médiában felhívást tett közzé: aki csak teheti, segítse a kalocsai kórházban és a mentőállomáson dolgozókat, akik ezekben a napokban, hetekben, saját egészségüket nem kímélve végzik önzetlen és áldozatos munkájukat.

 

A bejegyzés március 22-én, vasárnap este került fel a Facebookra, 25-én szerdán már az okozott gondot, a rengeteg, súlyát és térfogatát tekintve is jelentős mennyiségű adományt miként szállítsák a mentőállomásra és a kórházba. Természetesen ezt is frappánsan megoldották!

A Hartán élő Fazekasné Gottschall Ildikó, aki csecsemő, gyermek, valamint felnőtt szakápoló, és közel hat évet dolgozott a kalocsai kórházban elmondta: egy hirtelen ötlettől vezérelve gondolta úgy, hogy egy még jelenleg is élő felhívást tesz közzé a közösségi médiában. A klaviatúrán alig ütötte le az utolsó szavakat, a jóérzésű emberek empátiáját, segítőkészségét bizonyítva máris özönlöttek a felajánlások.

Kalocsáról az egyik adományozó egy új mosógépet, a másik egy új szárítógépet ajánlott fel, de Harta, Solt, Dunapataj, Újtelek, és még számos községben élő adományozó gondolta úgy, ebben az akcióban neki is részt kell vennie.

Természetesen nem csak magánszemélyek, de cégek is megmozdultak, de senki nem kérte, hogy a nevét megemlítsék.

Mindenki jó szívvel, azzal a jóérzéssel állt a kezdeményezés mellé: ha valahol, hát most az egészségügyben dolgozók jó hasznát veszik mindannak, amit adományoznak.

Az egyik kalocsai lángossütőhöz ma reggel kellett bekopogtatni, hogy a sok-sok minden adomány mellett 30 darab frissen sütött lángosnak örülhessenek a kórház és a mentőállomás dolgozói.

Az intézményben a gyermekosztályon dr. Korsós Ildikó vette át az adomány nekik szánt részét, a többi szakmai egységnek, például a Sürgősségi és Baleseti Osztálynak, az Intenzív Osztálynak, a Központi Betegfelvételnél a koronavírus-fertőzés gyanús személyek részére kialakított egységnek a munkatársai, a többi osztály dolgozói részére összegyűlt adományokat Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes vette át.

Fazekasné Gottschall Ildikó és Szivós Etelka a mai napon valamennyi mentőtiszt és egészségügyi dolgozó nevében köszönetét fejezte ki az adományozónak az önzetlen felajánlásokért. Mint mondták, az érintettek bizonyosan nagy hasznát veszik majd az adományoknak, a társadalom ilyenfajta elismerése is újabb impulzust ad további önzetlen, áldozatos munkájukhoz.