Hírek

A TESCO kereskedelmi lánc Kecskemét, Izsáki úti áruházának jóvoltából számos, a kézműves tevékenységhez szükséges eszköz érkezett a Pszichiátriai Osztály – Nappali Kórház Foglalkoztatója számára. Az ajándékokat még a látogatási tilalom bevezetése előtt vitte el személyesen az áruház vezetője, Kéri Magdolna.

A nappali kórházba olyan „betegek” járnak, akik nem igényelnek kórházi ellátást, bennfekvést, de ahhoz az állapotuk nem elég jó, hogy teljesen önálló életet tudjanak élni, vagy visszatérjenek a munkába, esetleg tanulmányaikhoz. – tudtuk meg Dr. Lehoczky Szilvia pszichiátertől.

- Ez vagy egy átmeneti, vagy egy hosszabb távú segítség ahhoz, hogy fennmaradjanak, illetve fejlődjenek azok a képességek, amik kellenek ahhoz, hogy valaki dolgozzon, tanuljon, vagy minél önálóbban vigye a mindennapi életét. Apróságnak tűnik, de fontos, hogy megtanuljon időre odaérni valahova, hogy be tudjon illeszkedni közösségbe, tudjon szabályokhoz igazodni. Figyelni kell arra, hogy ne izolálódjanak el, legyenek körülöttük emberek, meg tudják valakivel osztani mindennapos problémáikat- ismertette a foglalkoztató munkáját a szakember.

A Nappali Kórházba önkénesen járnak be, saját otthonukból jönnek és saját otthonukba térnek haza. Hétfőtől péntekig, napközben vannak foglalkozások, akár egy munkahelyen. E mellett előfordul, hogy osztályos, bennfekvő betegek közül is felmegy valaki szétnézni.

A foglalkozásokhoz szükséges eszközök beszerzésében, egy hozzátartozó, Dr. Barta Lilla segített, ő fordult ismerőséhez, a kecskeméti Izsáki úti áruház vezetőjéhez Kéri Magdolnához, aki azonnal a jótékony ügy mellé állt.

- Nagy gondoskodással foglalkoznak szeretteinkkel, figyelik gyógyszereit, hatását, nekünk ez nagyon nagy segítség, ezért éreztük mi is fontosnak, hogy megpróbáljunk segíteni- mesélte Dr. Barta Lilla.

A szükséges eszközökön kívül számos egyéb ajándékot is vitt Kéri Magdolna az osztály számára. - Amit mi árulunk, abból tudunk adományozni, így ami megtalálható volt nálunk a szerény listán abból hoztunk, illetve ki is egészítettük kicsit.

Az áruházvezető felajánlotta, hogy a foglalkoztató tagjai elmehetnek a pékségükbe és a Tesco pékekkel közösen kalácsot süthetnek maguknak, illetve a Tesco áruház szívesen biztosít standot a Nappali Kórház számára, ahol a foglalkozásokon készült szőnyegeket, kerámiákat árusítani lehetne, így biztosítva foglalkozásaikhoz a folyamatos alapanyag utánpótlást.

Sajnos egyelőre a programterveket a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt azonban el kell halasztani.