Hírek

Február 19-e a Magyar Ápolók Napja

Ünnepeljük ma azokat a kiváló szakembereket, akik mindig ott vannak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, tudásukat, szeretetüket és idejüket a betegek ápolásának, gyógyításának szentelik.

Köszönjük áldozatos munkájukat!

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója, 2014 óta a Magyar Ápolók Napja.

Az egészségügyi szakdolgozók munkája iránti tiszteletünket fejezzük ki azzal, hogy Kossuth Zsuzsannára emlékezve, az ápolói hivatást gyakorlók megbecsülésének jeleként a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük. 

Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének, tehetségét az emberiség szolgálatába állította. Töretlenül, de már betegen nagy akaraterővel, a sebesültek iránt őszinte együttérzéssel járta az országot. Minden kórházat felkeresett több mint 72 tábori kórház felállításához nyújtott segítséget. Pontosan meghatározták a szükséges kórházi felszereléseket, biztosították a gyógyszer és kötszer ellátást, általános érvényű rendszabályokat fogalmaztak meg és betanították az önkénteseket.

 

Példaértékű Magyarország első országos főápolónőjének hazaszeretete, önzetlensége, mely követendő lehet a mai kor számára.

 

 Köszönet Munkatársainknak a mindennapi áldozatos munkájukért!

 

 

Dr. Svébis Mihály                                   Pap-Szekeres Anita

főigazgató                                                ápolási igazgató