Hírek

A kecskeméti kórházban hosszú hónapok óta kezelés alatt álló, súlyos tüdőbeteg szentesi lány, Kula Kira álmát váltotta valóra a kecskeméti Füredi András és családja. Egy Xbox Játékkonzollal lepték meg a régóta erre vágyó Kirát

Füredi András, a Füredi Autósiskola és Képző Központ tulajdonos-ügyvezetője „Mikulásként" találkozott tavaly decemberben a 14 éves Kirával. Mint korábban megírtuk, a cég Mikulása látogatta meg akkor a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályát. Olyannyira nem érkeztek üres kézzel, hogy a Füredi Andrással lévő angyalkák és a krampusz is alig bírták el a rengeteg ajándékot. Kézikocsival tolták be a kórtermekbe a csomagokat, könyveket, társasjátékokat, plüssfigurákat, gyömölcsöket.

Kira, aki hónapok óta fekszik a gyermekosztályon régóta vágyott már az Xbox-ra, amit jól tudtak az osztályon dolgozó orvosok, ápolók, tanítók. Így amikor Füredi-Mikulás még decemberben megkérdezte őket, hogy mivel lephetné meg a kis beteget, nem sokáig kellett gondolkodniuk a válasszal. Minderről persze mit sem tudott Kira.

Fürediék pedig örömmel teljesítették a kívánságot. Annál is inkább, mert a vállalkozó már Mikulásként úgy vélte: nem csak decemberben kellene segíteniük az adományozási lehetőséggel bíróknak a kórházi osztályokat. Hiszen az évben van még 11 hónap...

A Füredi család képviseletében András négy gyermeke közül ketten, Tamás és Hanna adták át a meglepetést 2020. január 22-én, szerdán este a kórházban. Kira boldogsága - képeink is mutatják - határtalan volt: örömében megszólalni is alig tudott.

forrás: https://keol.hu/