Hírek

Vendégkörét tekintve 2020-ban is bátran elmondható, hogy Kecskemét és környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vettek részt szombaton, január 18-án este a Four Points by Sheraton Kecskemét hotelben rendezett Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi bálon. Az immár hagyományos esemény az elmúlt évek során az elkötelezett polgárok rangos találkozó helyévé vált. (Nézzék meg képgalériánkban, kik voltak ott a bálon!)

A bál - amit első alkalommal a tradicionális orvosbál hagyományteremtő utódjaként 2014-ben rendeztek meg - immár hetedik éve "teltházas" esemény. Melynek a fővédnöke idén Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, a védnökei pedig Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott, és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke voltak.

Helyszínként a szervezők hagyományosan a Four Points By Sheraton Kecskemétet választották, az est házigazdájának pedig Harsányi Leventét kérték fel. A tánchoz a zenét Gönczi Gábor és a Smile adták.

A vendégek között ott volt többek között Balogh Andrea Johanna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezetője, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott és Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

- Immár hét éve, hogy megálmodtuk és elindítottuk útjára e nemes összefogást, jótékonysági bálunkat, kórházunk alapítványának javára - mondta többek között a báli megnyitó beszédében Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke. - Hálás vagyok Önöknek, hogy évről évre megtisztelő jelenlétükkel támogatják a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál sikeres megvalósítását.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az egészségügyben dolgozni szolgálatot jelent. Embert próbáló, de nemes, felemelő hivatás. Könnyek és mosolyok, öröm és bánat kíséri mindennapjaikat. Ismerik a fájdalmat, az elengedést, de a számtalan sikertörténet és gyógyulás napról napra hitet és erőt ad a számukra.

- Köszönöm minden munkatársamnak az erőfeszítést, a kitartást, az elhivatottságot, mely a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat a legjobbak közé emelte. Munkánk elismeréseként 2019-ben a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közös pályázatán intézményünk elnyerte a megtisztelő „Év Családbarát Kórháza díjat".

Az idei bál célja egyrészt az volt, hogy a kimerítő munka, a rohanó mindennapok után színvonalas szórakozási lehetőséget biztosítson a résztvevőknek. Másrészt a szervezők fontosnak tartották, hogy a szakma képviselői, a kórház munkatársai, a civil élet, a politikai és a közélet szereplői egy ilyen jellegű rendezvény kapcsán is együttműködjenek, hiszen közös munkájuk elengedhetetlen feltétele egy egészségügyi intézmény sikerének. Ezek mellett, ahogy a nevében is szerepelt, ez egy jótékonysági bál volt, melynek a bevételét teljes egészében a Bács-Kiskun Megyei Kórház működésére fordítják. Ezzel pedig az alapítvány nemes céljait támogatva tovább emelhetik a betegellátás színvonalát és növelhetik a betegek elégedettségét a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

forrás: keol.hu