Hírek

Ismét nagylelkű adománnyal érkezett Nagy István, az Országos Egyesület A Mosolyért elnöke a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba, Kecskemétre. Ezúttal a koraszülött részleg mindennapi gyógyító munkáját segítő eszközöket adott át Dr. Kelemen Editnek, a PIC vezető főorvosának.

A több mint 800.000 forint értékű támogatás tartalmaz 15 légzésfigyelő készüléket, melyeket szülők is hazavihetnek az intézményből. Ezen kívül speciális cumik, a lélegeztető-gépekhez használt kiegészítők, orr eszközök, plédek és hinták is érkeztek az adományban.

Az egyesület egészségügyi és- szociális intézménysegítő célja, hogy kórházakat, gyermekintézményeket, mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, amelyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek. Ugyanakkor az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni a szűkös anyagi helyzetük miatt.

„A Mosoly Egyesület azért jött létre, hogy azokon a területeken segítsen, ahol tényleg szükség van rá – mutatta be egyesületüket Nagy István. - Abban látom másoktól másnak a mi tevékenységünket, hogy a támogatók teljes nyugalommal fordulhatnak hozzánk, ha segíteni szeretnének. Illetve mi is úgy keressük fel a leendő segítséget, hogy garantálni tudjuk, az adományok ténylegesen a szükséges területekre kerülnek. Fontos célkitűzésünk egy élhetőbb közösség megteremtése, hogy az emberek, akiknek lehetőségük van jót cselekedni, biztonságos keretek között tehessék azt. Szerencsére rengeteg jó ember van, és ezt az átadásaink mennyisége is bizonyítja. Az évek során több gyermekintézményt, kórházat és mentőállomást támogattunk már életmentő műszerek megvásárlásával. De hatalmas dolognak tartom azt is, hogy a támogatók többször is segédkeznek a jó ügyért, mert sikerült kialakítanunk bennük az irántunk tanúsított bizalmat.”