Hírek

Kicsivel bonyolultabb ugyan megközelíteni a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét-Nyíri úti telephelyén, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátort, azonban a mellette zajló építkezés ellenére (fotóink is mutatják) biztosított a működtetése. A gyermekmentő inkubátort továbbra is bátran használhatják azok a nők, akik a szülést követően nem vállalják a gyermekük felnevelését, lemondanak a csecsemőről.

Erre egyébként alig néhány napja volt is példa Kecskeméten. Mint akkor megírtuk, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátorba egy újszülöttet helyeztek el 2019. november 21-én, csütörtökön hajnali 1 óra 39 perckor. Az érzékelők a baba behelyezése után néhány percen belül jeleztek a portaszolgálatnak, ezt követően pedig a szakképzett munkatársak azonnal gondoskodtak a 3.500 gramm súlyú, 50 centiméter hosszú, egészséges újszülöttről.

A nővérek által Fanninak elnevezett kislány már a negyedik baba volt, akit az inkubátorban hagytak Kecskeméten. Tegnap pedig megtudtuk a jó hírt: azóta a babát már örökbe is fogadták, Fanni tehát otthonra, szerető családra talált.

Szülőanyját nem keresik, így semmilyen bántódása nem lett és nem lesz a jövőben sem.

forrás: keol.hu