Hírek

Gyógyító dallamok címmel rendezték az idei év végi nagy jótékonysági koncertet a nagytemplomban péntek este. Radics Sándor cimbalomművész és barátai ezúttal a megyei kórház gyermekosztályát támogatták a bevételből.

Szokás szerint jól csengő nevek szerepeltek a nagytemplom év végi jótékonysági nagykoncertjének fellépői között december 27-én este. A Gyógyító dallamok című előadást főszervezőként, főszereplőként idén is Radics Sándor nemzetközi hírű, Európai Unió Nagydíjas cimbalomművész, Guinness-rekorder jegyezte.

A zenés estre ez alkalommal is meghívta híres barátait, többek között Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas érdemes művészt, operaénekest, Radics Gigi Megasztár-győztes popénekest, Kökény Tamás Virtuózok-győztes nagybőgőst. Fellépett még Palotás József hegedűművész, a Tamboren Trio Kamara Virtuózok-győztes csapata, Leskowsky Laura és Olasz Csaba énekművészek, Publik Antal előadóművész, Holló Ádám zongoraművész. Meglepetésvendégként játszott a koncerten a világhírű hegedűvirtuóz, Roby Lakatos is. A koncertet a megyei kórház madrigálkórusa vezette fel Szabó Sándor vezényletével.

Dr. Kelemen Edit, a kórház Újszülött és Koraszülött Osztályának vezető főorvosa megköszönte a fellépők támogatását, úgy fogalmazott, az „ő hangjuk jut ma el a szívünkhöz, a szeretet hangja mindenkihez el fog érni” – mondta.

A koncert fővédnöki tisztére Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és Lezsák Sándornét, a Lakiteleki Népfőiskola igazgatóját kérték fel.

forrás: hiros.hu