Hírek

A koraszülötteket segítő Cerny Alapítvány javára gyűjt idén a Közmédia. Gyere velünk és nézd meg, mire van szükség a kecskeméti kórház koraszülött osztályán! A Kossuth Rádió "A HELY" c. műsorának stábját kísértük el a kecskeméti PIC centrumba.Én Vagyok Itt! - péntek este 21:05

 

A 24. hét az életképesség határa. Az 500 gramm születési súly, vagy 30 centiméter testhossz felett érkező babákat hívják koraszülöttneknek. Az apró babák izomzata még annyira fejletlen, hogy önálló légzésre is képtelenek. Egy jó lélegeztetőgép ilyenkor szó szerint az életet jelenti. A kecskeméti koraszülött osztálynak jelenleg 3 korszerű lélegeztetőgépre lenne szüksége, hogy a babák a lehető legjobb elleátást kaphassák.

A Kossuth Rádió A Hely c. műsorának december 22-ei ünnepi különkiadása a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) készült.

Az Én Vagyok Itt! kamerája elkísérte Farkas Erikát és kollégáit a kecskeméti koraszülött osztályra, hogy láthassátok, kiknek a javát szolgálja a Jónak Lenni Jó gyűjtése.

Megismerhetsz 27 hétre született kisbabákat és anyukáikat, megnézheted, milyen nyugtatóan hat az éneklés az ennyire kis babákra is, és mutatjuk azokat a lélegeztetőgépeket, amelyek a legnagyobb segítséget jelentik a fejletlen izomzattal születő bébiknek.

Emlékeztetőül: a Jónak Lenni Jó idén december 15-én jelentkezik egésznapos műsorfolyammal . A Cerny Alapítvány koraszülöttmentő-teamje számára életmentő eszközökre gyűjt idén a közmédia.Már most hívhatod a 13600-as számot: itt a  04-es mellék megadása, vagy egy 04-es kóddal ide  küldött sms már most is 500 Ft-ot jelent az Alapítványnak. Konkrét adományokat is küldhetsz:  HU61-10104105-55349700-01000000. Vásárolni is lehet már a felajánlott tárgyakból a https://mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ oldalon.  Pár ritkaságra december 15-én az egész napos élő műsorban lehet majd licitálni. Ilyen pl. az Urugay-magyar meccs dedikált labdája, vagy a  Jean-Paul Belmondo által felajánlott különleges nyakkendő is.

Jónak Lenni Jó - december 15-én egész nap a Közmédia műsorán!