Hírek

Tűzoltóknak öltözhettek a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályán gyógyuló gyermekek szerda délután. Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói váltották valóra a kicsik álmát.

Gyerekek álma vált valóra ma délután a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán. Még a legkisebbek is felvették a tűzoltó a ruhákat. Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói látogatták meg a kis betegeket.

- Ezek a nehéz nagyon felszerelések, ezek nekem is rendszeresen az életem részét képezik, mert jégkorongozok, és ott is előkerülnek ezek a nehéz felszerelések . És nagyon örülök, hogy végre fölvehettem egy ilyen nagyon jó ruhát, és örülök, mert életembe elsőre öltözhettem be tűzoltónak - mondta Csengery Áron.

- Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ifjúság neveléssel és a tűzoltói hagyományok őrzésével foglalkozik. Kiemelt célunk, hogy beteg gyermekekhez eljussunk, tehát olyan gyerekeket látogassunk meg, akik esetlegesen önerőből nem tudnak részt venni egy tűzoltó rendezvényen mondta Kovács Andrea, az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökhelyettese.

Az egyesület tűzoltói egy filmet is levetítettek a gyerekeknek, amelyben egy karácsonyfa gyulladt meg. A szakemberek arról beszélgettek a gyerekekkel, hogy majd mikor hazamennek karácsonyra, akkor mire kell odafigyelni a háztartásban, és mit kell tenni, ha mégis lángra kap valami a lakásban.

Dr. Svorenj Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető-helyettese elmondta, gyerekek nagyon örültek a lehetőségnek. Anna, hogy kipróbálhatták a felszereléseket, beöltözhettek egy kicsit tűzoltónak, kizökkenhettek ebből a kórházi miliőből, ebből a gondolatvilágból, hogy ők betegek, és kórházban kell feküdjenek. Végül is ez a cél, hogy amikor nincs kezelés, nincsenek vizsgálatok, egy kicsit színesebbé tegyék a programjukat. 

És, bár hiába volt hideg, a gyerekek magukra vették kabátjukat, lementek az udvarra, ahol beülhettek az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület veterán tűzoltóautójába.

forrás: hiros.hu