Hírek

Karácsonyi motívumokkal díszítették fel hétfőn a Koramentorház munkatársai a megyei kórház gyermekrészlegén az ablakokat. Az ünnepi díszeket Pintér Edit, a Mentorház vezetője, Csanádi Nóra, a Mentorház vezetőhelyettese, valamint Szrenkáné Csatlós Anett szupermentor, a program felelőse helyezte fel a nyílászárókra.

– Az Osztály az osztályért program keretében készültek el a díszek az elmúlt hetekben, melyeket a megyei kórház gyermekosztályán, koraszülött osztályán és a gyermekambulancián raktunk ki – jegyezte meg Pintér Edit.

– Középiskolások és mentor édesanyák keze munkáját dicsérik a szép díszek. A program segíti az érzékenyítést is, nem titkolt célunk, hogy a felnövő korosztály időben megismerkedjen a koraszülöttséggel. A Koramentorház, mely a koraszülött babáknak és szüleiknek nyújt segítséget, jó kapcsolatot ápol a kórház koraszülött osztályával, dr. Kelemen Edit főorvossal és csapatával – tette hozzá. A megyei kórházban a Koramentorház csapatát Fischer Krisztina, a kórház pedagógusa fogadta és kalauzolta a betegszobák között. – Örültünk a kezdeményezésnek. Törekszünk arra, hogy minél otthonosabbak, barátságosabbak, meghittebbek legyenek a gyermekeket kezelő osztályok. Mi magunk is díszítettünk már, de minden segítséget örömmel fogadunk – hangsúlyozta.

forrás: baon.hu