Hírek

A Mindennapok angyalainak, vagyis a kiemelkedő munkát végző ápolóknak és egészségügyi szakembereknek a tevékenységét ismerték el csütörtökön délután a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A gálát idén hatodik alkalommal rendezte meg a Hovány Alapítvány.

Már el sem tudjuk képzelni az adventet a Mindennapok angyalai esemény nélkül. Hovány Márton 2014-ben hozta létre azt az alapítványt, amellyel az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt tiszteleg. Csütörtökön immár 6. alkalommal szervezte meg az alapítvány az Otthon Moziban az ünnepséget, melyen pénzjutalmat adnak azoknak, akik a betegek ágya mellett töltik mindennapjaikat.

,,Olyan kollégákat választunk, akik régóta a kórház dolgozói. Lelkiismeretesen végzik a munkájukat, azonban anyagilag szükségük van egy kis támogatásra" - hangsúlyozta Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató.

Ebben az évben harmincan vehették át a Mindennapok angyalai elismerést. A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott a város.

,,Fáradhatatlan, hatékony munkavégzésük által valóban angyalokhoz méltó csodákat tesznek nap mint nap a betegekért" - mondta Engert Jakabné alpolgármester.

Az eseményen részt vevők egy kisfilmet tekinthettek meg, amelyen a korábbi díjazottak beszéltek arról, hogy milyen megtiszteltetés számukra, hogy egy civil ember elismeri a munkájukat. Az alapítványnak köszönhetően fejenként 50 ezer forint pénzjutalomban részesültek a díjazottak, az önkormányzat jóvoltából pedig színházjegyeket és fürdőbelépőket is kaptak.

A kitüntetéseket Dr. Mester László, a Hovány Alapítvány kuratóriumi elnöke, Engert Jakabné alpolgármester, Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató adta át az „angyaloknak”.

forrás: hiros.hu