Hírek

Több mint négyszáz képet festett már különböző technikákkal élete során dr. Hámori Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Kórház volt altatóorvosa. Művei bemutatására egy tárlatot rendeztek a kórház munkatársai, mely a volt aneszteziológus első önálló magyarországi kiállítása, ahová akvarell képeiből hozott néhány darabot.

Akvarell festményekkel telt meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központjának egyik terme csütörtök délután. Ez annak köszönhető, hogy az intézmény egyik volt dolgozója nyugdíjas éveire egy másik hivatásba szeretett bele. Dr. Hámori Katalin 16 évig dolgozott a kórházban aneszteziológusként, 2002-ben azonban Svédországba költözött. Külföldön is közel két évtizedet dolgozott, egy éve azonban a nyugdíjas éveit éli. Mindeközben 2010-ben úgy döntött, hogy elkezd egy másik hivatást.

Az orvos több mint 400 képet festett eddig a különböző technikákkal. Izgalmasnak találja, ha valami újat is kipróbálhat, legutóbb például az akrilt kombinálta más eljárással. Inspirálódni a saját képeiből szokott, de nagyon sok festményéhez az internet ad ihletet. Kedvenc témája a tájkép, de festett már portrét, csendéletet és aktot is.

A műveit van, hogy elajándékozza, de Svédországban már több kiállítása is volt, ahol eladta őket. Ezeken a rendezvényeken amatőr festők is részt vehetnek, így ez mindig egy jó lehetőség arra, hogy minél több ember megismerje, műveinek szépsége még szélesebb körben elterjedjen. A most megrendezett tárlat azonban minden eddiginél többet jelent számára.  Nagyon boldog, hogy az első magyarországi kiállítására pont itt kerül sor, ahol annyi barátja és volt kollégája dolgozik.

forrás: hiros.hu