Hírek

A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, "a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét" - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán. (Fotó: Bartos Gyula)

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott, a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen azokat gyógyította, akiket mások már nem.

A miniszter felidézte: Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegényebbeknek szentelte életét.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, önök, akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik. Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése - emelte ki.

Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat adott át Kásler Miklós miniszter és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat adott át Kásler Miklós miniszter és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

(MTI)

Kecskeméti kitüntetettek:

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült:

• Dr. Ruzsa Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Invazív Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át:

• Dr. Madar Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának főorvosa,

• Dr. Ozsvár Adrienne, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Reumatológiai Osztályának osztályvezető-helyettes főorvosa,

• Pepó István, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Védelmi Csoportjának csoportvezetője,

• A Bács-Kiskun Megyei Kórház, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya