Hírek

A Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, a Központi Radiológiai, valamint az ortopédia működésével ismerkedtek ma azok a diákok, akik részt vettek az iparkamara illetve a megyei kórház mai (hétfő) pályaorientációs napján. A negyedik éve zajló program tapasztalatai azt mutatják, hogy az érdeklődő diákoknak mintegy húsz százaléka végül az egészségügyi pályát választja.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház már négy éve tart, közös pályaorientációs rendezvényeket az egészségügyi pálya népszerűsítése érdekében. A szünidőben tábor, a tanév során kórházi látogatás illetve a pályaválasztási kiállítás keretében igyekeznek vonzóvá tenni ezt a pályát. A maihoz hasonló intézményi látogatásokon egy-egy osztály működésével ismerkedhetnek meg a fiatalok.

Ezúttal a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Központi Radiológiai Osztály, valamint az Ortopédiai Osztály működésébe pillanthattak be az ágasegyházi általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói. A legnépszerűbb most is gyermekosztály volt, ahol a 13-14 éves fiúk és lányok a játszószobában kaptak részletes beszámolót az itt folyó gyógyító munkáról.

A legnagyobb megdöbbenés az okozta számukra, amikor kiderült, hogy kutyusokat is beengednek időnként, persze csak terápiás jelleggel. A megyei kórház évről-évre szívesen fogadja a fiatalokat. Nem véletlenül, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a 30 fős csoportoknak átlagosan 15-20 százaléka végül az egészségügyi pályát választja.

forrás: hiros.hu