Hírek

A Magyar Traumatológus Társaság 53. Kongresszusát tartják Kecskeméten a Four Points by Sheraton Hotelben 2019. szeptember 26-28 között. A megnyitó ünnepségen három ikonikus, kecskeméti traumatológus főorvos elismerést vehetett át Dr. Svébis Mihály főigazgatótól.

Idén a 65 éves fennállását ünneplő Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály szervezte a kongresszust.

A csütörtök este tartott ünnepélyes megnyitón a vendégeket Dr. Svébis Mihály a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója köszöntötte, majd Dr. Gera László, a Traumatológiai-és Kézsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa mesélt az osztály elmúlt évtizedeiről.

Az osztály évfordulójának alkalmából a megnyitó ünnepségen három ikonikus, kecskeméti traumatológus főorvos – számukra is meglepetésként – elismerést vehetett át Dr. Svébis Mihály főigazgató úrtól.

Prof. Dr. Dömötör Endre a Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa, az orvosszakmai munka és az orvostudomány területén végzett kiemelkedő tevékenysége és a gyógyításban végzett áldozatos munkájának elismeréséül Semmelweis Ignác emlékplakettben részesült.

Dr. Csomor László a kecskeméti megyei kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály főorvosa, és Dr. Fröhlich Péter volt osztályvezető főorvos, a megyei traumatológiai ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiájáért Elismerő Oklevelet vehetett át.

A kórházi elismerések átadását követően a Magyar Traumatológus Társaság elnöke, Dr. Wiegand Norbert a szokásokhoz híven átadta az idei Lumnitzer-díjakat, melyeket idén Dr. Turchányi Béla PhD főorvos és Dr. Mester Sándor klinikai főorvos vehetett át.

A megnyitón fellépett a kecskeméti City Balett Társulata, illetve Gera Viktória előadásában hallhatták a jelenlévők a „Traumatológusok traumája” című trauma-szösszenést, melyet az otthoni beszélgetések és az ügyeletekbe történő látogatások tapasztalatai alapján Gera Zsuzsanna szerzett.

forrás: hiros.hu