Hírek

A Bács-Kiskun Megyei Kórház ma (szombaton) második alkalommal rendezte meg Fuss, hogy lélegezz! című jótékonysági programját. 2018-ban egy 10 millió forint értékű lélegeztetőgépet vásárolhattak a támogatóknak hála, idén pedig újabb fontos eszközökre gyűjtöttek. Mindenki szerencsésen célba ért, és a cél is szerencsésen megvalósul. Sőt!

A 2018-ban első alkalommal megrendezett Fuss, hogy lélegezz! elnevezésű futóverseny mára családi nappá bővült, sok-sok színes programmal várta a kicsiket-nagyokat a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

A rendezvény célja idén is a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának eszköz fejlesztése volt. Tavaly 10 millió forint gyűlt össze a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának új lélegeztetőgépére. A Mercedes-Benz Gyár és a kórház komoly összeggel egészített ki a jótékonysági futás nevezési díjaiból befolyt összeget. 

Idén is egy légzéstámogatási eszközért futottak a résztvevők: két darab Airvo 2 légzéstámogatási eszközre, amelynek darabja állvánnyal együtt 1,5 millió forint.

A futáson részt vett Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató is, aki kislányával együtt teljesítette az 1 kilométeres távot, de családja többi tagja sem maradt otthon. Sőt, ők az 5 kilométeres távot gyűrték le. Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezetője is az 5 kilométeres távot választotta, de Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója sem érte be kevesebbel.

Ők is, mint mindenki, egy jó ügyért futottak a mai napon, így mindenki boldogan ért célba. A díjátadás után következett a nap meglepetése: 

Christian Wolff a pódiumon termett, és bejelentette,

a Mercedes-Benz Gyár 5000 Euróval támogatja a nemes célt, vagyis a két vágyott gép közül az egyiket megvásárolják a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály számára. 

Nem csak az indulók teljesítették a célt, hanem a kórház is. Ugyanis a másik gép ára is összejött! Ennek egy része, mintegy fele (720 000 forint) a nevezési díjakból, a másik fele pedig a kórház felajánlásából áll össze.

forrás: hiros.hu