Hírek

Vasárnap 15 órától Kecskemét Főterére várták az egészségükért tenni akarókat a Szívünk Napjára a szervezők: a Szívbetegekért, a Szívinfarktus Megelőzésére Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Kórházáért Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei szervezete, és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

A szív- és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján immár hagyományosan az életmódváltást népszerűsítik: a több mozgást, a dohányzás elhagyását, az egészségesebb táplálkozást. A megelőzés mellett pedig a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívták fel a figyelmet.

A Szívünk Napja rendezvényén ingyenesen lehetett igénybe venni azokat a szűrővizsgálatokat, amelyek révén az emberek megtudhatták, hogy az adott pillanatban milyen állapotban is van a szívük valójában. Volt koleszterinszint, vércukorszint, vérnyomás, BMI, testzsír-százalék, haskörfogat mérés, valamint obezitás vizsgálatok. Nagy sikert aratott az Aero Fit Dance fitness bemutató, a közös torna, valamint a Salsa táncbemutató és a közös tánc a Dolce-Dance tánciskolával.

A programsorozat idén is a „Séta az egészségért" menettel kezdődött. A résztvevők végigsétáltak a Rákóczi úton, majd a főtérre érkezve a sétán résztvevők elsőként, soron kívül vehettek részt a szűrővizsgálatokon.

A megnyitón Dr. Nagy András beszélt a szűrővizsgálatok fontosságáról. Az újraélesztési oktatást pedig Dr. Szabó István, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Osztály vezetője, és munkatársai végezték.

A programon részt vettek idén a Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület NBI/B csapatának tagjai is.

forrás: keol.hu