Hírek

A Városi Civil Kerekasztal 2019. szeptember 6-án, pénteken, Kecskemét főterén rendezte meg a XII. Városi Civil Korzót 14 órától 20 óráig. A korzón a Városi Civil Kerekasztal tagszervezetei mutatkoztak be színes műsorokkal interaktív foglalkozásokkal. (Fotó: Nagyné Szigeti Dóra)

Az eseményt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg. A rendezvény célja a város lakóival megismertetni a civil szervezetek sokoldalú tevékenységét. Fontos  a tapasztalatok átadása, közösségfejlesztés, a generációk együttműködése, a jelen kihívásaira való reagálás mellett a hagyományok ápolása is. Idén 17 sátorban 27, a kultúra, közművelődés, környezetvédelem, valamint az egészségügy és szociális ellátás területén tevékenykedő civil szervezet mutatta meg magát.

A Városi Civil Kerekasztal keretében bemutatkoztak az kecskeméti egészségügyi civil szervezetek is. Köztük a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány, mely egészségügyi szűrővizsgálatokkal várta a város főterén az érdeklődőket. Az alapítvány sátránál sor került testtömeg-mérésre, vérnyomás és vércukormérésre, valamint koleszterin vizsgálatra. Eközben a kecskeméti kórház alapítványa a népszerű Gyógyító Bocsok program keretén belül játékos formában ismertette meg a délután folyamán a gyerekekkel a sokszor ijesztőnek tűnő egészségügyi vizsgálatokat, eszközöket.

forrás: drinfo.aek.hu