Hírek

Meglepő látványban lehetett része azoknak, akik augusztus 28-án az esti órákban a kecskeméti megyei kórház felé jártak, hiszen egy hőlégballon indult útjára az intézmény udvaráról, rajta a főigazgatóval és két munkatársával. (Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház)

Különös kívánsága volt a napokban nyugdíjba vonuló Rittgasszer Katalinnak, aki a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti Általános Sebészeti Osztályán dolgozott 40 évig ápolóként. Az intézmény főigazgatója, Dr. Svébis Mihály sokáig az osztály vezetőjeként is közvetlen munkatársa volt. Már abban az időben felmerült Katalin ötlete, hogy ha egyszer nyugdíjba megy, szeretné „fentről látni a világot”, mégpedig egy hőlégballonos utazás során, melyre magával vinné szeretett egykori főnökét is.

Ennek az extrém kívánságnak tettek eleget kollégái, barátai, akik megszerveztek neki egy hőlégballonos repülést Kecskemét fölött. A kórház melletti tartalékterületen szálltak fel este 19 órakor és egy óra repülést követően landoltak egy Méntelek környéki pusztán.  Ígéretét betartva, Katalin természetesen magával vitte a kórház főigazgatóját és munkatársnőjét is.

forrás: drinfo.aek.hu