Hírek

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZEPÓ nevű csapata nyerte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun megyei szakmai versenyét. (Fotó: Kiskunhalasi Semmelweis Kórház)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete hagyományosan, ebben az évben hatodik alkalommal rendezte meg szakmai versenyét 2019. augusztus 28-án Kecskeméten, ahol 3 város csapata mérte össze szakmai tudását. A versenyre a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból, a Bács-Kiskun Megyei Kórházból, és a Bajai Szent Rókus Kórházból érkeztek csapatok.

A versenyt a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezték. A résztvevő egészségügyi szakdolgozók bizonyíthatták elméleti tudásukat és bemutathatták gyakorlati felkészültségüket. A szakmai vetélkedőn egyformán fontos volt a szakmai felkészültség, a humor, a csapatmunka és a hatékony munkamegosztás képessége is. A szakmai feladatok között szerepelt alap és szakápolástan, elsősegélynyújtás, és anatómia, amit azután humoros, de még mindig a szakmához kapcsolódó feladatok követtek. A vetélkedőt ápolástörténeti kérdések színesítették, hangsúlyozva a hivatás szépségét és történelmi múltját.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház „SZEPÓ" nevű csapata nyerte meg idén a versenyt (ők szerepelnek fotónkon), és így ők képviselik majd Bács-Kiskun megyét az országos fordulón, amit 2019. október 11-én a Lurdy-Házban rendeznek meg.  

A győztes „SZEPÓ” csapat tagjai: Dúzsné Szécsényi Hajnalka, Zseni Ildikó, Flaisz Mária, Malustyikné Kindla Erika.

Második helyezett a Bajai Kórház „KutyaBAJA” névre keresztelt társulata lett, harmadik helyen pedig a Bács-Kiskun Megyei Kórházból érkezett „ÉLETREVALÓK” csapata végzett.

forrás: drinfo.aek.hu