Hírek

Egy 300 könyvet tartalmazó könyvespolcot adományozott a Pozsonyi Pagony kiadó a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának. Az olvasmányok között a legkisebbektől a kamaszokig minden gyermek talál majd kedvére valót.

Újabb nagylelkű adománnyal gazdagodott a megyei kórház gyermekosztálya. Ezúttal a Pozsonyi Pagony Kft. kiadó hozott egy könyvespolcnyi értékes olvasmányt a gyerekeknek, hogy a mesék segítségével kellemesebben teljenek a gyógyulás napjai. A mai hivatalos átadóünnepségen Sárdi Dóra alapító-tulajdonos elmondta, hogy társadalmi szerepvállalásuk része, hogy minden településen, ahol jelen vannak, megajándékozzák az adott kórház gyermekosztályát.

Török Judit, a kecskeméti bolt egyik vezetője és tulajdonosa hangsúlyozta: a 300 könyv között minden korosztály talál majd kedvére valót. A legkisebbeknek az alsó polcot rendezték be, a felső részen pedig a kamaszok lelhetnek igazi kincsekre. Az apróságok többek között Berg Judit, Dániel András és Harcos Bálint könyveit is lapozgathatják. Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos elmondta, hogy rendszeresen vannak mesedélutánok az osztályon, így az adomány rendkívül hasznos.

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató pedig azt emelte ki, hogy sok gyermek más egyéb módon nem is juthatna ilyen szép könyvekhez a család anyagi helyzete miatt. Az esemény végén emléklapot vett át a kiadó a kórház munkatársaitól.

forrás: hiros.hu