Hírek

Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Pánczél Gyula nyugalmazott tüdőgyógyász főorvosnak, volt országgyűlési képviselőnek. (Fotó: Hírös Naptár)

Dr. Pánczél Gyula a Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzését követően 1968-tól, orvosi pályafutását a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, Kecskeméten töltötte, nyugdíjba vonulásáig. Kezdetekben a megyei kórház tüdő- gyógyászati osztályán dolgozott. 1992-től a Bács-Kiskun Megyei Tüdőgondozó Intézet intézetvezető főorvosa volt.

Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a kitüntetettek a természetet, az élővilágot, az embert, a gondolatokat, a művészeteket tanulmányozták és új utakat, megközelítéseket találtak "a gondolatok birodalmában", a tudományokban, valamint a kultúrában.

A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében megköszönte a hetvenöt díjazottnak a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységét.

forrás: drinfo.aeek.hu