Hírek

Édesanyákat, kismamákat köszöntött emléklappal és ajándékkal Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Engert Jakabné önkormányzati képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke 2019. augusztus 25-én, vasárnap délelőtt a megyei kórház szülészeti osztályán. Ebben az évben, első alkalommal, csatlakozott hozzájuk a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár is, melynek igazgatónője és munkatársa a könyvtár baba-mama szolgáltatásait ajánlották a kismamák figyelmébe.

Egy régi hagyományt 2006-tól felelevenítve a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és Kecskemét önkormányzata a Hírös7 Fesztivál keretében gyermekköszöntővel és áldással, illetve babakocsis felvonulással ünnepli az elmúlt egy évben született gyermekeket és szüleiket. Ennek kezdete a kórházi köszöntő, majd vasárnap délután folytatódik az ünneplés a város főterén.

Mint a kórházban elhangzott, ebben az évben eddig már 1671 gyermek született a kecskeméti kórházban: tavaly ilyenkor 1740, míg 2017. augusztus 25-én 1682 volt ez az adat. Az újszülöttek mintegy fele volt kecskeméti baba.

A mai napon 40 anyukát és az ő gyermekeiket köszöntötték Kecskemét nevében.

Galéria

forrás: keol.hu