Hírek

Fájdalommal búcsúzunk Hegedűs Zoltánné Nagy Márta ápoló munkatársunktól, aki 2019.08.21-én hagyta itt a földi létet betegségével való küzdelme végére érve.

Márti 56 éves volt. Egyike azoknak a kórházi munkatársaknak, aki csupán egy hónapos megszakítással, 1980. szeptembere óta a Bács-Kiskun Megyei Kórházban és azon belül is 1987 óta a pszichiátriai fekvőbeteg ellátásban dolgozott. Munka mellett képezte magát, általános ápolói képesítése után asszisztensi képzésben vett részt, majd érettségi vizsgát tett és megszerezte az E-kategóriás ápolói minősítést.  Szeretett fia tavaly töltötte be 30. életévét. Márta Nővér a Pszichiátriai Osztály ikonikus alakja volt- az évtizedek során szerzett  gyakorlati tapasztalatát életszeretetével, humorával és sajátos életbölcsességével ötvözve végezte munkáját, melyet hivatásaként élt meg. Nem csupán a betegeink, de munkatársai felé is munkálkodott benne az adni vágyás, legendás „second hand beszerző körútjairól” szinte mindig valamelyik kollégára is gondolva tért vissza, ünnepi összejövetelink jó hangulatában is jelentős része volt.

Rövidre szabott életét már korábban is kibillentették olyan betegségek, melyek felvethették volna, hogy a pálya elhagyását válassza, erre azonban nem került sor, mindig erőt gyűjtött, és újult erővel visszatért, egészen mostanáig.

 

Márta Nővért 2019.08.29-én, csütörtökön, 13.00 órakor kísérjük végső nyughelyére a kecskeméti Köztemetőben.

 

Kegyelettel búcsúzunk Tőle, emlékét tisztelettel megőrizzük.

 

Bács-Kiskun Megyei Kórház Vezetése és Dolgozói