Hírek

Hangos gyerekzsivaly, jóízű kacaj és igazi piknik hangulat volt nap, mint nap a kecskeméti kórházi gyermektáborban - tudósított a dr.info.hu egészségügyi hírportál.

Több mint 10 éves hagyomány, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház ingyenes nyári napközis tábort szervez a munkatársak általános iskoláskorú gyerekeinek. Minden év nyarán négy héten keresztül biztosít felügyeletet, ebédet és programokat a kórház kecskeméti Szent Család Plébánián. Idén közel 80 gyermek táborozott térítésmentesen.

„Kiemelten fontosnak tartom kórházunk működése tekintetében is a családbarát szemléletet. Ezen intézkedéseinknek köszönhetően kaptuk meg 2019-ben a megtisztelő Családbarát Kórház címet. Az ingyenes nyári táborral szeretnénk segíteni kisgyermekes munkatársainknak a hosszú nyári szünet alatt. Programokban bővelkedő, biztonságos helyen tudhatják így munkatársaink gyermekeiket, nem mellesleg számukra ingyenesen" - tájékoztatott Dr. Svébis Mihály főigazgató.

A tábort a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány támogatja és szervezi. Idén az egy hónap alatt több mint 40 közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás fiatal is segített a két óvodapedagógusnak a felügyeletben, közös játékban.

A gyerekek megismerkedtek a rendőrök munkájával, ujjlenyomatokat vettek, macit gyógyítottak a Gyógyító Bocsok foglalkozások alkalmával, mesejátékokat és népi játékokat játszottak. Emellett számtalan kézműves-foglalkozás, kártyaparti, társasjáték, csocsózás és közös ügyességi verseny biztosította a nyári szünetben a szórakozásukat.

(kép és szöveg: dr.info.hu)

forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/ujjlenyomatot-vettek-macit-gyogyitottak-a-gyerekek-a-korhazi-taborban