Hírek

Hangulatos, programokban bővelkedő sportnapot és pikniket tartott Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Szikrázó napsütés, fagyiskocsi, légvár, szuper koncertek, izgalmas focimeccs és hangos kacaj. Többek között ebben lehetett része azon munkatársaknak, akik kilátogattak a kórházi családi napra.

 „A Bács-Kiskun Megyei Kórház nyerte el idén a Családbarát Kórház 2019 díjat, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közösen alapított, és idén először adott át. Nagy öröm volt számomra személyesen átvenni” – mesél az előzményekről Dr. Svébis Mihály, az intézmény főigazgatója.

Az elismerés kapcsán szerettük volna megköszönni minden munkatársunknak egész éves kitartó munkáját, ezért Kórházi Sportnapot és Pikniket rendeztünk számukra a közelünkben található szabadidőközpontban.”

 A családi nap keretén belül, a nagysikerű volt „Fizio Focikupa” folytatásaként „Kórházi focikupát” tartottak, melyen aranyérmes idén a Műtösök csapata lett.

 A gulyásleves és sör mellett táncbemutatók, közös jóga, és több koncert is várta a kollégákat.

 Az emelkedett hangulatról kedvenc mókamesterünk, DJ Lapi gondoskodott.

 Dr. Veréb Klára bőrgyógyász és Fischer Krisztina a gyermekosztály óvónénije a gyermekek szórakozásáról gondoskodott. Légvár, arcfestés, bűvész, Gyógyító Bocsok és kézműves foglakozás tette teljessé a délutáni játékot.

 A rendezvényen a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány is részt vett szinte minden négylábú terápiás munkatársával.

 Gyermekeinknek mesélt a Ciróka Bábszínház színésze, Fülöp Joci.

 A nap folyamán fényképeket készített és nagy örömünkre énekelt is Magyar József kollégánk.

A rendezvényen felléptek a Kecskeméten és Nagykőrösön működő L-Dance Group tánciskola növendékei Bartha Lilla vezetésével.

 A szórakozásunkról gondoskodott a délután folyamán állandó fellépőnk, kórházunk énekesmadara, munkatársunk Leskowsky Laura illetve zenésztársa, Olasz Csaba.

 A nyugalomra és testi-lelki felfrissülésre vágyók kipróbálhatták a jógát a friss levegőn Dr. Bokros Fanni aneszteziológusunk vezetésével.

 Ürögdi Ábel bűvész előadása mindenkit elvarázsolt, de Kővágóné Lipóczki Edit kolléganő és az Aero Fit Dance Csapat mindenkit felrázott.

 A forró hangulatot a Kalocsáról érkező Country Road Zenekar biztosította, melyben egyik ápolónk, Dabis Gábor az egyik oszlopos tag.

 A nap végén a Bitter Monday zenekar örömzenélésében lehetett része a jelenlévőknek. Dr. Dubravcsik Zsolt főorvos úr most kivételesen az endoszkóp helyett gitárt vett kezébe kedvünkért.

 

 Köszönjük a Fornetti és a Mizsevíz támogatását!

 

Folytatás jövő nyáron……

 

 

 

Fotók: Magyar József