Hírek

Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár üzenetben köszöntötte szerdán a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-napi elismerés átadási ünnepségén az egészségügyi dolgozókat, valamint közülük is kiemelten a megjutalmazott orvosokat, ápolókat, és kórházi dolgozókat. Az ünnepségnek ezúttal az Újkollégium Díszterme adott otthont.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született 200 éve Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A kecskeméti megyei kórház munkatársai szerdán az Újkollégium Dísztermében emlékeztek meg a legismertebb magyar orvosról. A délután megrendezett ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Kovács Ernő kormánymegbízott, valamint Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is, akik az elismeréseket átadó dr. Svébis Mihály főigazgató mellett gratuláltak az ünnepelteknek.

Ünnepi beszédet Dr. Horváth Zsolt, az Onkoradiológiai Központ osztályvezető főorvosa mondott. Az ünnepség végén pedig a házigazdák nevében Varga Nándor református lelkész, a Kecskeméti Református Egyházközség igazgatótanácsának elnöke is megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját.

A műsorban közreműködtek Böde-Harkai Csilla és Kalmár József (tánc), Héjja Bella (ének és tárogató), Kis Botond (hegedű), Mészáros János (brácsa), valamint Ancsa Péter (nagybőgő). Továbbá fellépett a kórház Medrigál Kórusa, Szabó Sándor vezényletével. Zongorán közreműködött Kövecses Mária röntgen-asszisztens.

IDE kattintva megtekinthetik az elimerésben részesültek névsorát!

(Kép és szöveg: drinfo.hu)

forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/semmelweis-nap-alkalmabol-dijakat-es-okleveleket-kaptak-kecskemeten-orvosok-apolok-korhazi-dolgozok-2019