Hírek

Kecskemét közgyűlése 2019. június 20-án elismerő címeket adott át, illetve köszöntötte a pedagógusnap alkalmából miniszteri kitüntetésben részesülteket.

A Közgyűlés Dr. Kertész Gábornak egyedülálló tudományos érdemei, a város egészségügyi ellátásában elhivatottsággal végzett szakmai munkája elismeréseként a Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat adományozta.

Dr. Kertész Gábor sebész-traumatológus-kézsebész főorvos a Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiai –és Kézsebészeti Osztályának részlegvezető főorvosa.

Dr. Kertész Gábor az egyik legtapasztaltabb kézsebész, komoly nemzetközi és szakmai múlttal. Szakmai specializációja a kisízületi protézisek, másodlagos rekonstrukciók, alagút szindrómák, számos bravúros karvisszavarrás fűződik nevéhez.

1980-ban szerzett orvosi diplomát summa cum laude minősítéssel Szegeden. 1984-ben sebészetből, két évvel később baleseti sebészetből, majd 1994-ben kézsebészetből szakvizsgázott. 1994-ben az önálló kézsebész szakma egyik alapítója Magyarországon. 2004-ben Kecskeméten az ő nevéhez fűződik a kéz- és a mikrosebészet meghonosítása. 1991-ben ő végezte az első végtag-visszavarrást a megyében. Ismereteit Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban és Svájcban szerezte. 1980-tól kezdve a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában dolgozik, 1998-től főorvosi, 2002-től önálló részlegvezetői főorvosi kinevezésben.

Nevét elsősorban nem szakmai cikkek fémjelzik, hanem a gyakorlatban elsőként alkalmazott, különleges műtéti eljárások: hüvelykujj rekonstrukció, lábujj átültetés alkarra a fogóképesség visszaállítására. Az amerikai kiadású kézsebészeti kézikönyv a magyar kézsebészet megalapítójaként jegyzi.

A Magyar Kézsebészeti Társaság, a Magyar Traumatológiai Társaság, az Osztrák Baleseti Sebészeti Társaság, a Németnyelvű Országok Kézsebészeti Társaságának és az Európai és Világ Kézsebészeti Társaságok tagja.

1991-ben létrehozta a Hírös Manus Alapítványt, mely a szakmai ismeretek megszerzését és a műszerpark fejlesztését segíti.

2019.június 27.

forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/kivalosagok-koszontese-kecskemeten