Hírek

A Bács-Kiskun Megyei Kórház szülészeti osztályán köszönthették 2019. május 22-én, szerdán délután Szentpéteri Csilla és Szekeres Adrien művésznőket, akik a látogatást követően a kórház főbejáratánál elültették az intézmény Születésfáját, a Kecskeméten született gyermekek tiszteletére. (Fotók: Vincze József)

A délutáni programot követően este édesanyáknak szóló zártkörű koncertet adtak a művésznők az Agórában.

Háttér:

2019 áprilisában a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya megnyerte a Családbarát Kórházi Osztály 2019 díjat. A pályázat célja többek között az volt, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen, ezzel segítve a kórházi dolgozók jobb munka-magánélet egyensúlyát, nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

Az elismerés átvételekor a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály dolgozói úgy döntöttek, hogy azoknak köszönik ezt meg többek között, akik a bizalmat szavaznak nekik nap, mint nap, az év minden percében, az édesanyáknak!

Miklós Márta - vezető szülésznő és Szabóné Gehér Éva szülésznő egy koncertet álmodtak meg. Felkérték ezért Szentpéteri Csilla zongoraművészt, sztárvendégnek pedig Szekeres Adrien énekesnőt, hogy ajándékozzák meg fellépésükkel május 22-én a Hírös Agórában az anyukákat.

„Kecskemétnek különleges helye van a szívemben. Három évet éltem itt és sok csodás emlékem fűződik a kultúra városához. Amikor megkeresett a kórház, gondolkozás nélkül igent mondtam. Fontosnak tartom, hogy mi művészek segítsük és támogassuk ezeket a kezdeményezéseket!" - mondta Szentpéteri Csilla.

Szekeres Adrien, aki szintén azonnal vállalta a fellépést így nyilatkozott:

„Csodálatos és fontos munkát végeznek a szülészetek munkatársai országszerte. Egy új élet világra jöttét segítik, miközben maximálisan támogatják az anyukákat! Nehéz és kimerítő munka ez, miközben csak egy apró pillanat erejéig lehetnek részesei egy új család megszületésének. Örülök, hogy ezen a rendhagyó koncerten én is felléphetek!"

Forrás: www.keol.hu