Hírek

A „Goodvill Pharma az Egészségért Alapítvány” által életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj internetes közönségszavazásán dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyász szakorvosa nyerte a Dél-alföldi Régió Szent-Györgyi Albert Orvosi Díját. Dr. Körmendy Szabolcs április 12-én, pénteken a Magyar Tudományos Akadémián, a többi régió díjazottjaival együtt vette át az elismerést. A díj mellé kapott könyvet Szent-Györgyi Albert özvegye dedikálta. Az elismerésben részesült a díjjal járó összeget jótékonysági célra fordítja.

Dr. Körmendy Szabolcs portálunknak elmondta, a díjjal járó 300 ezer forintot kalocsai alapítványoknak ajánlja fel. A pénzt a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Alapítványa, az Összefogás az Állatokért Kalocsa Alapítványa, valamint a Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány között egyenlő részben osztja el.

Utóbbi felajánlása célja, hogy útjára indítsa azt a gyűjtést, amelynek segítségével 

A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ GYERMEKOSZTÁLYA RÉSZÉRE VÉNASZKENNER MŰSZERT VÁSÁROLNÁNAK.

A vénaszkenner jelentősége abban áll, hogy a vérvételre érkező apróságoknak a vérvétel minél kevesebb fájdalommal járjon – fejtette ki az elismerésben részesült orvos.

Dr. Körmendy Szabolcs ezt a lehetőséget is megragadta arra, hogy mindenkinek megköszönje támogató szavazatát, és mint ígérte, 

A JÖVŐBEN IS MINDENT MEGTESZ AZÉRT, HOGY RÁSZOLGÁLJON A BETEGEK BIZALMÁRA. 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Dél-Alföldi Régió 78 orvosa közül dr. Körmendy Szabolcs gyűjtötte be a legtöbb internetes szavazatot, 3098 vokssal lett az első.

A mezőnyben további négy kalocsai orvosra lehetett szavazni. Közülük a legjobb eredményt dr. Pap Gizella kardiológus, diabetológus főorvos a 9. hellyel, dr. Bálint János sebész a 6. hellyel érte el. A 14. helyen dr. Szanyik Ferenc gyermekgyógyász főorvos, a 20. helyen dr. Mokarrami Mohammad Ali sebész főorvos végzett. 

Szerkesztőségünk és olvasóink nevében ezúttal is gratulálunk a szép eredményért dr. Körmendy Szabolcsnak és orvos kollégáinak!

forrás: https://www.kalohirek.hu/egeszseg/dr.-kormendy-szabolcs-atvette-a-szent-gyorgyi-albert-orvosi-dijat-az-elismeressel-jaro-osszeget-jotekonysagi-celra-forditja