Hírek

Mintegy 1200 orvosi díjra szóló jelölés érkezett a pácienseiktől azokra a Magyarországon praktizáló orvosokra, akik elhivatottsággal és odaadással végzik mindennapi munkájukat. A díjat 2017-ben, hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány. A tavaly szeptember óta tartó periódusban a Díjra országszerte közel 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

A kitüntetést idén is 9 olyan szakember kaphatja majd meg, akik elhivatottságukkal valamint szakmai tudásukkal példát mutatnak a mindennapokban. Az alapítvány 2018. szeptember 16 – 2019. január 16. között elektronikus, valamint postai úton várta a jelöléseket, valamint az orvos-beteg kapcsolatról szóló személyes történeteket.

Az orvosi díj népszerűségét mutatja az is, hogy az idei évben a jelölési szakasz zárásához közeledve egyszerre hatalmas mennyiségű jelölés érkezett. Az adatok feldolgozása miatt a szavazási időszak a tervezettnél később, a mai napon, azaz február 16-án kezdődhet meg.

A kecskeméti jelöltek:

Dr. Czipott Gabriella - tüdőgyógyász, háziorvos (Kecskemét, Háziorvosi Rendelő)
Dr. Dobozi Tünde - háziorvos, belgyógyász (Kecskemét, Háziorvosi Rendelő)
Dr. Jobbágy Zita - ideggyógyász (Kecskemét, Bács- Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Kánitz Edit - gyermekorvos (Kecskemét, Gyermekorvosi Rendelő)
Dr. Kaptás Tibor - idegsebész (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház )
Dr. Kelemen Edit - neonatológus, gyermek tüdőgyógyász, csecsemő- és gyermekgyógyász (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Ruzsa Zoltán PHD - invazív kardiológus (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Szabó Gábor - sebész (Kecskemét, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet)
Dr. Szabó Gábor - szülész-nőgyógyász (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Tankó András Junior - szülész-nőgyógyász (Kecskemét, Rákóczi Nőgyógyászati Rendelő)
Dr. Trepák Kornélia - sebész (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Wórum Endre - nephrológus, obesitológus (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház)
Dr. Wórum Imre János - általános belgyógyász, nephrológus, magasvérnyomás specialista (Kecskemét, Sárla Klinika)
id. Dr. Tankó András - nőgyógyász (Kecskemét, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Így szavazhat kedvenc orvosára!

Szavazni a díj weboldalán, a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu című honlapon lehet.

  • A jelölt orvosok közül kizárólag azokra az orvosokra lehet szavazni, akik hozzájárulásukat adták a szavazáson való részvételhez. Egy e-mail címről kizárólag egy szavazat adható le!
  • A „szavazok” gombra kattintás után a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld a megadott címre, melyben a szavazatot kell megerősíteni a hitelesítéshez.
  • Az orvosi díj informatikai csapata minden nap átnézi a beérkezett szavazatokhoz tartozó e-mail címeket és amennyiben visszaéléseket (nem valós személyektől érkező szavazatokat) tapasztal a szavazással kapcsolatban, úgy azokat a szavazatokat érvényteleníti.

A jelöltek közül a nagyközönség március 16-ig választhatja ki az év közönség díjasait. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat is átnyújt, amelyekről háromfős szakmai zsűri dönt majd. A díjat 2019. április 11-én, a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében adják át.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon tájékozódhat.

forrás: https://hiros.hu/hirek/veget-ert-a-jeloles-ma-indul-a-szavazas-a-szent-gyorgyi-albert-orvosi-dij-jeloltjeire